default-image

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Απόψεις
Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά το μόνο που περνά πολύ γρήγορα σε αυτόν τον τόπο είναι ο χρόνος, μιας και για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μια ανάσα από τις γιορτές. Πολλοί από τους ανθρώπους των media αρέσκονται κατά καιρούς σε βαρύγδουπες αναλύσεις επί παντός επιστητού και μάλιστα χωρίς να έχουν την παραμικρή άγνοια κινδύνου για το τι μπορούν να προκαλέσουν στην κοινωνία.

Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει και να διαβάζει μιζέρια, έχει κουραστεί να βλέπει καθημερινά το τι θα πληρώσει, και σε αυτό δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Ναι, δε χρειάζεται πλέον να πούμε σε κανέναν, σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και αν ανήκει, για το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στην ελληνική καθημερινότητα.

Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι ορισμένοι άνθρωποι των media που πλέον κουράζουν, γιατί απλά η μιζέρια που βιώνουν ίσως όλα αυτά τα χρόνια στα σπίτια τους έχει επεκταθεί πλέον σε όλες τις πτυχές της παρακμάζουσας ελληνικής κοινωνίας. Όχι, μην αφήσετε άλλο χώρο για να σας κάνουν τη ζωή μπάχαλο, μην επιτρέψετε άλλη κατρακύλα της ψυχολογίας.

Λοιπόν, έρχονται γιορτές, επιλέξτε εσείς τους ανθρώπους που θα έχετε δίπλα σας, αφήστε στην απέξω αυτούς που σας δηλητηριάζουν τη ζωή και ξεχαστείτε περπατώντας μέσα στις κρητικές πόλεις. Ναι, όταν καταφέρουμε όλοι να βγάλουμε στην απέξω τα μαύρα σημεία της καθημερινότητας, τότε θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε πιο εύκολα.

Και αυτές τις γιορτές, έτσι για το καλό, για μια ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα θα σφαχτεί και οι δανειστές θα επαναφέρουν τα σενάρια τρόμο.υ Άλλωστε, αυτή η λογική είναι πλέον έθιμο των ημερών τα τελευταία χρόνια. Μην ακούτε τίποτα, ας ξεχαστούμε έστω και για λίγο όλοι μαζί και αφήστε όλους εκείνους που το επιθυμούν να βουλιάξουν στη μιζέρια τους και την ανασφάλειά τους, μιας και για κάποιους έτσι είναι όλη τους η ζωή. Άντε και καλές γιορτές... γιατί, όπως λέει και ο σοφός λαός, δε θέλει κόπο... απλά θέλει τρόπο!

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News