Απόψεις

Ηθική στην πολιτική

Εκθειάζω την πολιτική στάση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Του Ανδρέα Τσιλογιάννη*

Στάση αντρίκια, ευθύνης, όπου ο ίδιος, μπροστά στη συνείδηση και στο καθαρό κούτελο, μη μπορώντας να συμβάλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και να ψηφίσει ΝΑΙ σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αντίθετα με τη συνείδησή του, όχι απλώς ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ της βουλευτικής του έδρας.

Στάση καθαρή, ντόμπρα, χωρίς υπόγειες διαδρομές-διαπραγματεύσεις, βάζοντας μπροστά τη συνείδηση από τα αξιώματα.

Θυμίζω στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου, τις αντίστοιχες στάσεις δύο εκ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συνυποψήφιούς του στο Ηράκλειο κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης - έχω όλες τις δηλώσεις - ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είχε στηριχτεί και από το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του, είχε αναπτύξει ως πρόεδρος του ΕΚΗ μια ρητορική, όπου ο ίδιος ήταν ενάντια σε κάθε μείωση μισθών των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών και μάλιστα χαρακτήριζε ως «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ» στο Εργατικό Κέντρο όλους τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Εκλέχθηκε βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015, στηριζόμενος στην πολιτική του ΟΧΙ σε όλα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ μνημόνια.

Μάλιστα, και στο πρώτο διάστημα της θητείας του ως βουλευτής ΤΟΝΙΖΕ πως ο ίδιος πως μνημόνια ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ.

Ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιά(JA - ΝΑΙ)ννης Μιχελογια(JA)ννάκης, με τη γνωστή πολιτική του διαδρομή από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜ.ΑΡ. και από εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ - μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ έφυγε ενώ είχε ψηφίσει μεσοπρόθεσμο, αρνούμενος να ψηφίσει και καλά να αποδεχτεί το δεύτερο μνημόνιο - πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούσε αρχικά με τη μνημονιακή πολιτική, δεν παρέδιδε την έδρα λέγοντας με κάθε τόνο πως είναι δική του και όχι του κόμματος, αν και ο ίδιος είχε υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγε πως σε περίπτωση διαφωνίας, η έδρα είναι στη διάθεση του κόμματος, όλο το καλοκαίρι και πριν την ψήφιση του ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ της Αριστεράς ο ίδιος σε κάθε τόνο έλεγε, μέσω καθημερινών δελτίων Τύπου, πως ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Θυμόμαστε και τη σχετική ρητορεία του στο παρά ένα της ψηφοφορίας του Ιουνίου, όπου μπαίνοντας στην αίθουσα της Ολομέλειας είπε το μεγάλο JA και ΟΧΙ ναι, όπου ακολούθησε μετά το παρατεταμένο-ειρωνικό χειροκρότημα των αιφνιδιασμένων από τη "στιγμιαία" μεταστροφή του, αλλάζοντας το "χρόνιο" ΟΧΙ στο JA σε όλα.

Σήμερα, κύριε ΜιχελοJAννάκη και κύριε Βαρδάκη, o Γαβριήλ Σακελλαρίδης σάς εκθέτει στα μάτια του λαού με τη συγκεκριμένη στάση του, μη δεχόμενος να ψηφίσει ενάντια στη συνείδησή του, αλλά και να παραδώσει την έδρα στο κόμμα του, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασίες άλλες, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και το κόμμα του.

Κύριοι Μιχελογιαννάκη-Βαρδάκη, διαφορετικά πράγματα λέγατε στον κόσμο για να σας ψηφίσει, διαφορετικά πράγματα ψηφίζετε. Θέλετε μόνο με κάθε τρόπο να κρατήσετε τη βουλευτική σας έδρα και τα προνόμια που αυτή παρέχει.

Ειδικά ο βουλευτής ΜιχελοJAννάκης δεν έχει τίποτα επί του παρόντος να αιτιολογήσει, καθώς είναι γνωστή στο πανελλήνιο η βουλευτική του διαδρομή.

Από τα "ταξίδια" των εδρών ως τις απεργίες πείνας.

JA σε όλα σήμερα και στο προσεχές μέλλον, κύριοι Ηρακλειώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

* Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου.

Σχόλια