Απόψεις

Θα αποδειχτεί «κάστρο». Για άλλη μια φορά!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση «κατά αγνώστων». Για διαρροή κρατικών απορρήτων. Και για τη χρήση τους. Δηλαδή ο Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου μήνυσε τον Καθηγητή της Εγκληματολογίας γιατί ο δεύτερος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα αποδεικτικά στοιχεία απειλών κατά της ζωής του, από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Εκλεκτών συνομιλητών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Κατά τη μετάβασή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον συνόδευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Και πρώην Διευθυντής Γραφείου Υπουργού του ΠΑΣΟΚ!

Όλα αυτά θα ήσαν γελοία, αν δεν είναι επικίνδυνα. Η Κυβέρνηση θέλει να απαξιώσει και να κτυπήσει τον Γιάννη Πανούση ακόμα στα θεμελιώδη δικαιώματά του. Θέλει να τρομοκρατήσει και τον Τύπο.

Δεν την απασχολεί ότι κορυφαίο στέλεχός της «συναλλάσσεται» με την τρομοκρατία. Δεν ενδιαφέρεται για τις πελώριες διαστάσεις της «συναλλαγής». Δε νοιάζεται να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία. Να υποτάξει το Κράτος. Να κτυπήσει τους διαφωνούντες. Να εξαφανίσει τους αντιπάλους της. Προηγουμένως, να τους απαξιώσει. Το κάνει συστηματικά. Υπονομεύει ή και καταργεί τις ανεξάρτητες Αρχές. Ή τουλάχιστον επιδιώκει να τις καταστήσει υπάκουες υπηρεσίες της. Επιχειρεί τη διάβρωση της Δικαιοσύνης.

Το έχω ξαναγράψει. Η κυβέρνηση θέλει να ευνουχίσει τη Δικαιοσύνη. Να την καταστήσει «εργαλείο» της. Έχει βρει κάποιους «πρόθυμους». Και εμείς κύριε Παπαγγελόπουλε «γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα». Αυτό, δε θα σας περάσει. Ούτε τα δικά σας νομικά τερτίπια.

Σε όλες τις ιστορικές περιόδους υπήρξαν «πρόθυμοι» Δικαστές. Ήσαν και αποδείχθηκαν μειοψηφία. Η Δικαιοσύνη, κατά την ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, του «Γέρου της Δημοκρατίας», θα αποδειχθεί το κάστρο της Δημοκρατίας. Για άλλη μια φορά.

Σχόλια