Απόψεις

Πάλι της τελευταίας στιγμής

Δεν είμαστε έτοιμοι για το Eurogroup της Δευτέρας. Έτσι φαίνεται απ' τα μέχρι τώρα στοιχεία. Ψάχνουμε για ισοδύναμα. Και τ' αλλάζουμε απ' ώρα σε ώρα. Ψάχνουμε τα προαπαιτούμενα. Και δεν τα γράφουμε όλα. Δε λέω. Ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει ότι βιάζεται να κλείσει τα προαπαιτούμενα. Και έτσι να πάρουμε τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν του βγαίνουν τα κουκκιά. Γιατί δεν του βγαίνουν όλοι οι υπουργοί. Κάποιοι δείχνουν πρόθυμοι. Ίσως και να είναι. Οι πιο πολλοί είναι απρόθυμοι. Σε μερικούς αρέσει και να το δείχνουν. Σαν να μην εμπιστεύονται την κυβερνητική πολιτική. Σαν να την αποδοκιμάζουν στην πράξη.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσο δε φανταζόμαστε οι πιο πολλοί. Μια παράταση της εκκρεμότητας γκρεμίζει τα όποια τοιχία εμπιστοσύνης είχαμε αρχίσει να οικοδομούμε. Όλα αυτά όμως αποτυπώνουν μια παραδοσιακή συμπεριφορά μας. Είμαστε της τελευταίας στιγμής. Όλα θέλουμε να τα λύσουμε το τελευταίο λεπτό της όποιας προθεσμίας. Ξεχνάμε όμως κάτι απλό. Όλα σχεδόν τα κράτη δε λειτουργούν έτσι. Κι αυτή τη βραδύτητα θα την πληρώσουμε πολύ. Όπως ακριβά πληρώσαμε τις προηγούμενες βραδυπορίες μας.

Σχόλια