default-image

Υπόθεση "Κατερίνα Σαββαΐδου"

Απόψεις
Υπόθεση "Κατερίνα Σαββαΐδου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κατερίνα Σαββαΐδου δεν τη γνωρίζω προσωπικά. Έχω ακουστά για αυτήν. Από συναδέλφους μου που έχουν κύρος, γνώση και είναι δίκαιοι. Ξέρει, μου λένε, αρκετά καλά νομικά. Και με ειδίκευση στο φορολογικό και δημόσιο δίκαιο. Αυτό το τελευταίο δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω σαν δική μου γνώμη. Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί της. Ούτε αντιδικήσει.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Έχω προσέξει, παρ' όλα αυτά, τη δημόσια πορεία της. Στη θέση της γενικής γραμματέως Εσόδων. Μετά τη βάναυση εκπαραθύρωση του... Θεοχάρη από την ίδια θέση με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Με την όλη της δράση έχει κερδίσει και την καλή γνώμη των εταίρων μας. Που δεν τους ενδιαφέρουν τα μικρομάγαζα. Η έγνοια τους είναι η αύξηση των δημόσιων εσόδων χωρίς αυθαίρετες διαδικασίες.

Τις τελευταίες μέρες ξέσπασε μεγάλος θόρυβος γύρω από αυτήν. Χωρίς προηγούμενη καν γνώση της ενδιαφερομένης, διαβάσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες (και προφανώς η ίδια) ότι διώκεται ποινικά ή ερευνώνται οι ποινικές ευθύνες της για κακούργημα. Οι συμπτώσεις ήταν περίεργες. Όλοι ξέραμε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να ελέγξει τα πάντα. Και κυρίως να βάλει στο χέρι τους φακέλους όλων των συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα ή εμπλοκές με τις φορολογικές Αρχές.

Τις πρώτες μέρες κράτησε σιωπή. Χθες έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό. Τη μελέτησα. Καθώς και την αντίδραση του Μαξίμου. Η ίδια είχε απόλυτα δίκιο. Και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ωμό πολιτικό εκβιασμό. Που άθελά τους έμπλεξαν οι της Εισαγγελίας Αθηνών.

Θα το πω θαρρετά. Πρόκειται για εκβιασμό. Ξέρουμε τους δράστες. Ξέρουμε και τους ηθικούς αυτουργούς. Το σχέδιο της πιο σκοτεινής διαπλοκής αποκαλύπτεται. Μόλις τώρα. Σιγά-σιγά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News