default-image

Ο ανώτατος... δικαστής (!)

Απόψεις
Ο ανώτατος... δικαστής (!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε θα ήθελα να πάρω μέρος στις καθοριστικές συζητήσεις για το αν οι δύο υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι ένοχοι παραβίασης για το "πόθεν έσχες". Αυτό, σε μια πρώτη φάση, θα το κρίνει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Και σε δεύτερη - τελικώς φάση - θα το αποφασίσει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Ένα δεν επιτρέπεται. Να αποφασίσει ο πρωθυπουργός για την ενοχή τους ή μη. Πριν κριθεί η υπόθεση από τη Βουλή. Πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια δικαστήρια. Αυτά που εκστόμισε ή ψέλλισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή τις προάλλες μπορεί, αν θέλει, να τα επιβεβαιώσει με την ψήφο του. Ως βουλευτής.

Μαζί με άλλους. Μπορεί, αν έχει τη διάθεση και το κουράγιο μέχρι τότε, να το καταθέσει ενόρκως ενώπιον των δικαστηρίων. Ως μάρτυρας υπεράσπισής τους. Με τη σειρά που θα το αποφασίσει ο διευθύνων της εργασίας του δικαστηρίου δικαστής.

Δυστυχώς, γι' αυτόν και για εμάς, απέδειξε ότι δε σέβεται τους θεσμούς. Για άλλη μια φορά. Και στο παρελθόν έχει δικάσει - και καταδικάσει - ανθρώπους, προτού τους δικάσει η Δικαιοσύνη. Και έχει κατηγορήσει συμπολίτες μας με βαριές λέξεις. Χωρίς στοιχεία, κατά κανόνα.

Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται τη Διαφθορά και την καταπολέμησή της. Περίπου ως υπόθεση δικής του αυθαίρετης ιδιοκτησίας. Τοποθέτησε, μάλιστα, και ως αρμόδιο υπουργό πρόσωπο που, όπως όλοι γνωρίζαμε, απολάμβανε της εμπιστοσύνης της πιο σκληρής Δεξιάς.

Έτσι ο Αλέξης δε θα τα πάει καλά. Μπορεί σήμερα να έχει μεθύσει από την τριπλή του επιτυχία. Αυτή που κόστισε στην Ελλάδα αρκετές δεκάδες δισ. ευρώ. Δε θα αργήσει, όμως, να πληρώσει αυτόν τον πανάκριβο λογαριασμό.

Μαζί με τις άλλες απρέπειές του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News