Απόψεις

Να μην καταρρεύσει αυτή η δίκη!

Ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλη. Και μόλις χθες εξετάστηκε ο πρώτος μάρτυρας. Αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, δεν αποκλείεται να μας βρει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι. Τουλάχιστον, με οριστική δικαστική απόφαση.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Ας μη σπεύσουμε να ρίξουμε το λίθο αναθέματος στους δικαστές. Μερίδιο ευθύνης έχουν και αυτοί. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και άλλοι παράγοντες της δίκης.

Το πιο σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει ένα μέρος της τοπικής κοινωνίας. Και, φυσικά, κορυφαία ευθύνη φέρει ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης. Με τις αμφίσημες δηλώσεις του. Ιστορικά καμιά δίκη δεν μπόρεσε να προχωρήσει έχοντας απέναντι την πολιτική εξουσία.

Την τοπική κοινωνία την κατανοώ. Τα τελευταία χρόνια δε θέλουν τις φυλακές της Αθήνας στο συγκεκριμένο χώρο. Πολύ δε περισσότερο που η δίκη στον ίδιο χώρο νομιμοποιεί τις φυλακές.

Την πολιτική εξουσία δεν κατανοώ. Δεν αντιλαμβάνονται τις πολιτικές και ιστορικές συνέπειες από την ενδεχόμενη κατάρρευση αυτής της δίκης;

Σχόλια