default-image

Γλιτωμός παρά τρίχα...

Απόψεις
Γλιτωμός παρά τρίχα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση είχε ανοίξει για καλά στην περιφερειακή καφετέρια, που έχει πια καθιερωθεί ως πρωινό καλοκαιρινό στέκι με θαμώνες συνταξιούχους, που σχολιάζουν την καθημερινότητα και επιχειρούν - άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι - να αναλύσουν τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

«Μωρέ, σας το 'λεγα εγώ», έλεγε με ύφος αυθεντίας το πιο... φασαριόζικο μέλος της παρέας, ο συνταξιούχος δάσκαλος. «Ο Τσίπρας ξέρει να κερδίζει τις εκλογές, αλλά μέχρι εκεί. Από διακυβέρνηση... πάπα».

«Και πότε, μωρέ, πρόφταξες να δεις τη διακυβέρνηση;», μπήκε στη συζήτηση ο συνήθως ήρεμος πρώην δικαστικός. «Ο άνθρωπος δεν πρόφταξε ούτε να ορκίσει την καινούργια κυβέρνηση και συ τον έβγαλες σκάρτο;».

«"Εξ όνυχος τον λέοντα" δε λέγανε οι παλιοί;», συνέχισε ο πρώτος. «Από το νύχι βγάζεις το λιοντάρι, και σε τούτη εδώ την κυβέρνηση το "νύχι" προϊδεάζει, όι για λιοντάρι, μα μούδε για... άρκαλο. Αλλά το πιο σπουδαίο είναι άλλο. Γιατί ο Τσίπρας να επιμένει στη "κοληγιά" με τον Καμμένο, τη στιγμή που είχε την ευχέρεια να επιλέξει άλλη λύση, περισσότερο συμπαθή και λιγότερο προκλητική στους μέσα και στους έξω; Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίσκει "παρά φύση" την κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα του φιλοευρωπαϊκού τόξου και "φυσιολογική" μόνο τη συνεργασία με τον Καμμένο».

«Να σας πω εγώ», είπε ο παλιός έμπορος. «Γιατί ο Τσίπρας πιστεύει πως αυτή η συνεργασία τού εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα. Είναι, βλέπεις, απολύτως πεπεισμένος πως, δίνοντας στον Καμμένο το υπουργείο Άμυνας, τον έχει "δέσει" για καλά και δεν πρόκειται να "λακκίσει" ό,τι κι αν του φέρει στη Βουλή για ψήφιση. Με άλλα λόγια, έχει καταλάβει πως ο Καμμένος με το υπουργείο αυτό έχει "κόλλημα" και θα πούλαγε ακόμα και το... παλιάμπελο, που λέει ο λόγος, για να το παίζει... αρχιστράτηγος στο Πεντάγωνο».

«Και γιατί τόσο έρωτα ο Καμμένος με το "χακί";», ρώτησε ο δικηγόρος.

«Γιατί ο άνθρωπος έχει στρατιωτικές ρίζες. Είναι εγγονός του στρατηγού Δημήτρη Καμμένου, διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, με πολύ ενεργό ρόλο στο κίνημα του '35», είπε ο απόστρατος της παρέας. Κάτι λοιπόν η παράδοση της οικογένειας, κάτι η έμφυτη τάση των επιγόνων να προσπαθούν να ξεπεράσουν τους προγόνους, κάτι οι τιμές και οι παράτες, στις οποίες αρέσκεται ιδιαίτερα ο κ. Καμμένος, δικαιολογούν τον αθεράπευτο "έρωτά" του για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Και δε μου λες», συνέχισε ο δικηγόρος, «αυτός ο Δημήτρης Καμμένος, που δεν πρόλαβε να φορέσει το κουστούμι του υπουργού και τον ξωπέταξαν από το υπουργείο για όλα εκείνα τα "ωραία" και "σεμνά" που είχε γράψει στο ιστολόγιό του, έχει καμιά σχέση με το στρατηγό που ανέφερες, και που έχει το ίδιο όνομα;».

«Καμιά απολύτως», τον πρόφθασε ο στρατιωτικός, «για να μη σου πω πως, αν ο στρατηγός έβλεπε τον εγγονό του να συναναστρέφεται τέτοιους ομοφοβικούς και ρατσιστές σαν τον εν λόγω παρά τρίχα υπουργό, μπορεί και να του κόβε ακόμα και την καλημέρα».

«Εμένα ξέρεις τι με ανησυχεί;», πήρε ξανά το λόγο ο παλιός δάσκαλος. «Το ότι όλα, βρε παιδί μου, γίνονται κυριολεκτικά στο γόνατο. Έπρεπε πρώτα να οριστεί ο "υπουργός", να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος - σε κόμματα και διαδίκτυο - για να καταλάβουμε σε τι κελεπούρι εμπιστεύτηκε ο Τσίπρας υπουργιλίκι».

«Μη γκρινιάζετε», είπε με τον ήρεμο τόνο του ο παλιός δικαστικός. «Τουλάχιστον τη σκαπουλάραμε από τον Νικολόπουλο, λίγο το 'χετε;».

«Ε, ανέ το δούμε κι αυτό, δε θα αλλάξομε μόνο κόμμα, αλλά και... χώρα», είπε ο δικηγόρος. Και υπερθεμάτισε φωναχτά όλη η ομήγυρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News