default-image

Ποιους «καίει» ο «Καμμένος»;

Απόψεις
Ποιους «καίει» ο «Καμμένος»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου δεν είναι απλή. Εγείρει καυτά ερωτήματα. Δεν περιορίζονται μόνο σε αυτόν και στα γραφόμενά του.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Το ότι ο άνθρωπος είναι ρατσιστής και αντισημίτης δε χρειάζονται και πάρα πολλές αποδείξεις. Το ότι αρνιέται ότι αυτός είναι ο δράστης των αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό όλης της γνωστής χυδαιότητας των ομοίων του επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του. Και αναδεικνύει πόσο μικρό μέγεθος έχει ο χαρακτήρας του. Οι αναρτήσεις του καταλαμβάνουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Τόσο μεγάλο που δε θα μπορούσε να μην «πάρει είδηση» τις προκλητικές αναρτήσεις που είχαν γίνει στο όνομά του και στο λογαριασμό του.

Μπορεί, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, να μην έχει διαγραφεί από το κόμμα του. Ως μόνη κύρωσή του θα έχει παραμείνει η εκδίωξή του από την υπουργική καρέκλα. Αρκεί; Όχι. Και αυτό σημαίνει πολλά. Ο άνθρωπος νιώθει άνετα ιδεολογικά στο χώρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» νιώθουν και αυτοί άνετα να τον έχουν ανάμεσά τους.

Πολύ λίγο μας αφορούν ο Δημήτρης Καμμένος, ο Πάνος Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνές» τους. Το ερώτημα είναι αμείλικτο: Πώς αντιδρούν και πώς νιώθουν οι «αριστεροί» του Αλέξη Τσίπρα; Και της «πρώτης φοράς της Αριστεράς στην εξουσία»; Νιώθουν ιδεολογικά άνετα με αυτή την παράξενη ιστορικά, πλην ακροδεξιά, πολιτική ομάδα;

Το ερώτημα είναι διαζευκτικό: Ή όλη αυτή η παρέα δε βλέπει πόσο οξύ είναι το ιδεολογικό ζήτημα του «αφύσικου» γάμου τους (οπότε είναι επικίνδυνοι για πολιτική μυωπία); Ή γνωρίζουν το πρόβλημα και το σκεπάζουν κάτω από το παχύ πάπλωμα της πολιτικής και εξουσιαστικής τους βουλιμίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News