Απόψεις

Ανακύκλωση με παλιά υλικά

Η νέα Κυβέρνηση είναι παλιά. Πολύ παλιά. Με παλιά υλικά και ανακύκλωση. Με πολλούς "παλαιοπασόκους - "νεοσυριζαίους". Η τελική, όμως, σύνθεσή της μας επιτρέπει τις ακόλουθες κρίσεις και αξιολογήσεις.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Η πρώτη. Και ο Πρωθυπουργός (αυτός, άλλωστε, έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα) παραδέχθηκε έμμεσα ότι η προηγούμενη κυβέρνησή του απέτυχε σε κρίσιμους τομείς. Όπως στην Παιδεία. Δεν άφησε κανέναν προηγούμενο στο πόστο του. Όπως στην Υγεία. Απομάκρυνε το συμπαθέστατο, κατά τα άλλα, Υπουργό, παρά τις διαμαρτυρίες του και παρά το συμβολισμό, που περιείχε η τοποθέτησή του, στην εξαιρετικά υπεύθυνη θέση του Υπουργού Υγείας. Απομάκρυνε και την Τασία. Για να "λιάζεται" και να "λιάζονται" άνετα όλοι στις πλατείες μας.

Η δεύτερη. Με εξαίρεση τον ομιλητικότατο πρώην Υπουργό Δημήτρη Μάρδα, διατήρησε το ίδιο οικονομικό επιτελείο. Χωρίς φυσικά τον γκεστ σταρ "Γιάνη". Προφανώς για να τους θυμίζει συνεχώς και διαρκώς: «εσείς μου φέρετε το μνημόνιο να το υπογράψω, εσείς και να το εφαρμόσετε».

Η τρίτη. Η ικανότητα διείσδυσης του Πρωθυπουργού σε άλλους πολιτικούς χώρους και σε επίπεδο στελεχών εμφανίζεται πια περιορισμένη. Παραμένουν πάντως οι απορίες μας γι' αυτή τη δυναμική είσοδο στα δημόσια πράγματα του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης με την περίεργη κατανομή αρμοδιοτήτων για τα θέματα διαφθοράς. Για τη δραστηριότητά του ως

Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχουν γραφτεί αρκετά. Και φυσικά θυμούνται οι πανέλληνες τις καταγγελίες από υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες ότι συγκάλυψε τη διαβόητη υπόθεση υποκλοπών της Vodafone. Όπως και ότι μολονότι μέχρι την παραμονή της ανάληψης των νέων καθηκόντων του το 2008 ανέλαβε διοικητής της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή. Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, κάποια στιγμή πρέπει να εξηγηθεί.

Ο Θεός να τους φωτίσει! Και να τον φωτίσει!

Σχόλια