default-image

Μόνο που έπιασε να βρέχει...

Απόψεις
Μόνο που έπιασε να βρέχει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξη, δεν πρόλαβα να στείλω μια κούτα γλυκά, ούτε καν ένα φίκο για τα συχαρίκια. Εδώ όλοι καλά, λίγο χάλασε ο καιρός, βρέχει τώρα που σου γράφω, αλλά ακούω και τα τζιτζίκια να χαλούν τον κόσμο. Μπερδεμένα όλα τα όντα σε τούτη τη χώρα.

Της Ανδριανής Αγγελιδάκη

Δυνάμωσε λίγο η βροχή τώρα.

Καλά τα πήγες, πιο καλά από όσο περίμενες ή ήθελες. Ξεκαθάρισες και τα εσωκομματικά, μέχρι βέβαια να αρχίσουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή για τους εφαρμοστικούς. Αλλά δε σε φοβάμαι εσένα, έχεις αυτό το κάτι που γοητεύει.

Μπήκες με φόρα και τα σάρωσες όλα. Σάρωσες βέβαια και την οικονομία, σάρωσες και την καθημερινότητά μας. Ο λαός όμως σε θέλει, σου το λέω αυτό, μη σε πιάσουν πάλι τίποτα ανασφάλειες και τρέχεις ξανά σε εκλογές για να επιβεβαιωθείς. Γιατί, καλές και δημοκρατικές οι κάλπες, αλλά όλα θέλουν το μέτρο τους.

Ο γιος μου έχει πάει τόσες φορές στο εκλογικό τμήμα, που πια δε μου ζητάει δώρο για τα Χριστούγεννα, αλλά δώρο για τις εκλογές. Σου λέει το παιδί, έτσι θα καβατζάρω περισσότερα.

Ο λαός σε θέλει, σε εμπιστεύεται, του μιλάς και σε ακούει. Μην του ζητάς όμως κάθε τρεις και λίγο να σου το λέει, γιατί στο τέλος θα σε αφήσει και θα πάει σε άλλον, πιο σίγουρο για τον εαυτό του.

Έτσι που λες, Αλέξη, και εμείς εδώ καλά είμαστε. Όλα ίδια είναι, όπως τα άφησες στις 19 Σεπτέμβρη.

Πήγε και η γιαγιά να ψηφίσει. Ήθελε, λέει, να ψηφίσει τον Βασίλη, τον λυπήθηκε που 25 χρόνια τώρα κατεβαίνει στις εκλογές και κανείς δεν τον ψηφίζει. Μη σου πω για την έκπληξή της όταν έμαθε ότι βγήκε κιόλας.

Η Άννα, όμως, δεν ψήφισε. Θυμάσαι την Άννα που σπούδασε δασκάλα και τώρα είναι με μετάθεση στη Ρόδο; Δεν έβγαιναν τα οικονομικά της για το ταξίδι, μου είπε.

Ο Γιώργος μου είπε πως ούτε και ο Νίκος ψήφισε, προτίμησε να πάει για ψάρεμα. Δεν πειράζει όμως, ψήφισα εγώ γι' αυτόν. Και από εδώ και πέρα δε θα του απευθύνω το λόγο στις πολιτικές συζητήσεις, ούτε και θα ακούω τα παράπονά του.

Συνάντησα και τον Βασίλη. Χρυσή Αυγή δαγκωτό έριξε στην κάλπη. Αυτός και άλλοι 399.000 Έλληνες. Καταλαβαίνεις βέβαια πως δεν το έκανε ούτε από θυμό ούτε από αγανάκτηση. Το έκανε συνειδητά. Υποστηρίζει τα πιστεύω του κόμματός του. Ενστερνίζεται την ιδεολογία και τις πρακτικές του. Δε σου κρύβω ότι αυτό με ανησυχεί περισσότερο από όλα.  

Αυτά τα νέα μας, Αλέξη. Δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή μας, μόνο που έπιασε λίγο να βρέχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News