Απόψεις

Μια άποψη έξω από τα δόντια

Μας πάνε πάλι στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα στο 2015. Τρελό και αδιανόητο να τραβιέται μια χώρα και να διχάζεται τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο. Και αυτό γιατί βολεύει τους πολιτικούς μας ηγέτες (ο Θεός να τους κάνει), αλλά και το σύστημα. Ποιο είναι αυτό το σύστημα; Ο κάθε ένας νοήμων το καταλαβαίνει.

Γράφει ο μέντωρ

Όποιος δεν το καταλαβαίνει ας το εννοήσει όπως θέλει. Δηλαδή είτε σύστημα ευρωπαϊκών κρατών-οργανισμών, εργολάβων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μιντιαρχών κ.λπ., κ.λπ. Ας πάρει ό,τι του αρέσει.

Όμως, όλη αυτή η ιστορία επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Σε μια δημοκρατία τα κόμματα διεκδικούν και εναλλάσσονται στην εξουσία. Παραθέτουν τα όποια επιχειρήματά τους, τις όποιες ιδεολογικές τους καταβολές, τα ψέματά τους, τις ψεύτικες υποσχέσεις τους κ.λπ.

Όλα αυτά είναι που φαίνονται και υπονοούνται. Στην πορεία όμως δυνάμεις παρεμβαίνουν προκειμένου να νουθετήσουν με ειδικό τρόπο τις λαϊκές μάζες. Γιατί έτσι τους βολεύει ή γιατί επιθυμούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Π.χ. οι δημοσκόποι με τις καθημερινές σχεδόν δημοσκοπήσεις παρεμβαίνουν δραστικά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Τις περισσότερες φορές αποτυγχάνουν, όπως στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του δημοψηφίσματος το Ιούλιο.

Οι δημοσκόποι βέβαια είναι μέρος του συστήματος και πάρα τους εξευτελισμούς που υπέστησαν τελευταία συνεχίζουν να παριστάνουν τις Πυθίες.

Κυριακή κοντή γιορτή, όμως, και γι' αυτούς.

Γι' αυτές όμως τις εκλογές, πεποίθηση, σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις και υποθέσεις εργασίας, το "σύστημα" θέλει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά και με μπαλαντέρ τον Θεοδωράκη και τη Γεννηματά. Είναι αντιληπτό γι' αυτούς που μπορούν να σκεφτούν το γιατί επιθυμούν αυτό το σχήμα. Οι μπαλαντέρ μπορεί να κάνουν όλη τη δουλειά και να πώς είναι πιο εύκολο; Γιατί οι άλλοι περί τον Βαγγέλη δεν είναι και τόσο εύκολοι, άσε που έχουν και το στίγμα του παλιού ή του στοχοποιημένου...

Μακάρι σε αυτόν το τόπο κάποτε να επικρατήσει η λογική των πολιτών της για να εκλέξουν αληθινούς, πραγματικούς και ικανούς ηγέτες. Μόνο τότε θα υπάρξει προοπτική και αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας.

Σχόλια