default-image

Μενέλαος Μποκέας: "Ξανά μαζί δίνουμε λύσεις"

Απόψεις
Μενέλαος Μποκέας: "Ξανά μαζί δίνουμε λύσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες. Όλοι μας γνωρίζουμε πλέον, και είμαστε κάπως σοφότεροι σε σχέση τα όσα ακούγαμε και βλέπαμε τον Γενάρη. Τα τραγούδια και οι Πεντοζάληδες κόπασαν, καταδεικνύοντας με οδυνηρό τρόπο ότι η εποχή της δημαγωγίας και της ισοπέδωσης, τελείωσε.

Του Μενέλαου Μποκέα*

Η υπογραφή του κ. Τσίπρα στο τρίτο μνημόνιο ουσιαστικά κλείνει ένα κύκλο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Στις 21 του Σεπτέμβρη, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει, δεν είδε, δεν έμαθε.

Μετά από 5 χρόνια σκληρών προσπαθειών και θυσιών, επιστρέψαμε ξανά στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου, γιατί δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να χάσει κάθε διαπραγματευτική δύναμη που του έδινε η θέση της χώρας αλλά και οι εξελίξεις στην Ευρώπη τον Γενάρη, οδηγώντας τη χώρα ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή και την έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, φέρνοντας εν τέλει μια συμφωνία που μπροστά της το email Χαρδούβελη φάνταζε παιδική χαρά.

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια πλήρωσε δυσανάλογα το πολιτικό κόστος σε σχέση με τι άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα σε σχέση με τη Ν.Δ. Η Δημοκρατική Παράταξη πληγώθηκε, συρρικνώθηκε, αιμορράγησε αλλά σε αυτές τις εκλογές στέκεται ξανά όρθια και δυνατή, απέναντι σε όλους αυτούς που από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου έψαχναν κάθε ευκαιρία για να επιτεθούν στο ΠΑΣΟΚ, στα στελέχη του αλλά και στο λαό που παραδοσιακά στήριζε της ελπίδες του στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη όπως αυτή εκφράστηκε, κυρίαρχα, από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη ξανά τη δημοκρατική παράταξη. Σε όσες περιόδους της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, η δημοκρατική παράταξη τέθηκε στο περιθώριο, η χώρα κινδύνευσε, πτώχευσε, μετανάστευσε, λεηλατήθηκε και φασιστοποιήθηκε. Σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης των προοδευτικών σοσιαλιστικών δυνάμεων σε τρίτο πόλο προφανώς και χρειάζεται να υπερβούμε προσωπικές ή κομματικές αγκυλώσεις. Είναι απαραίτητο κυρίως να συνθέτουμε, εξάλλου αυτός ήταν πάντα και ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τις Κινήσεις Πολιτών αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όχι ως κάτι το ευκαιριακό, το προεκλογικό, αλλά ως την απαρχή ευρύτερων προοδευτικών συναινέσεων και ως ανάγκη για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού σοσιαλισμού που θα λειτουργεί ως αντίβαρο στο συντηρητισμό της Ν.Δ. και στη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, λοιπόν, αγωνίζεται για να αποτελέσει τον ισχυρό τρίτο πόλο αναφοράς, την τρίτη δύναμη, που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την προοπτική μιας Κυβέρνησης 4ετίας με δημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό πρόγραμμα. Μια Κυβέρνηση 4ετίας, που μπορεί να αγωνιστεί για αξιόπιστα ισοδύναμα με αλλαγές και βελτιώσεις στο Μνημόνιο. Θα είναι ο θεματοφύλακας των αρχών και των αξιών της προοδευτικής παράταξης αλλά και ο εγγυητής για την ομαλή και προοδευτική πορεία της χώρας, εντός της Ευρώπης, ως ισάξιος συμμετέχων και όχι ως απομονωμένος και θλιβερός εταίρος.

Καλώ όλους πολίτες, που κατά καιρούς βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες και μας συνδέουν ακόμη η αγωνία για ένα καλύτερο, δημοκρατικότερο και προοδευτικότερο μέλλον, να συστρατευτούν ξανά με το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.). Το αύριο είναι πιο σημαντικό από το σήμερα!

Ξανά δυνατοί! Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λύσεις!

*Ο Μενέλαος Μποκέας είναι υποψήφιος βουλευτής νομού Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News