Απόψεις

Επιβραβεύουμε τους ιδεοληπτικούς και ανίκανους

Οι κραυγές και το κλάμα δεκαπέντε ψυχών δεν έφτασε μέχρι εμάς. Έσβησαν στα νερά του Αιγαίου κοντά στο Φαρμακονήσι. Χάθηκαν πριν προλάβουν να ζήσουν τις χαρμολύπες της ζωής μας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Αυτή η τραγική καταστροφή της ζωής θα συνεχιστεί. Όσο εμείς στην Ελλάδα θα είμαστε παγιδευμένοι σε ιδεοληψίες. Όσο εμείς οι υπόλοιποι παραμείνουμε πεισμένοι ότι αυτό το δράμα δε μας αφορά. Όσο οι πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν τον ιδεοληπτικό ακροβατισμό τους. Όσο η Ευρώπη διατηρεί αγκυλώσεις, πολιτικές και ιδεολογικές, για να μην ψάξει τις ρίζες αυτής της ανατριχιαστικής αληθινά ανθρωπιστικής κρίσης. Όσο οι μεγάλες, σήμερα, δυνάμεις συνεχίζουν να παίζουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των κυνηγημένων λαών.

Να επιστρέψουμε, όμως, στα δικά μας. Εμείς δεν το κατασκευάσαμε το πρόβλημα. Εμείς όμως τροφοδοτήσαμε την έκτασή του. Εμείς δεν έχουμε ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη Μέση και Άπω Ανατολή. Καταντήσαμε όμως να λειτουργούμε σαν μαγνήτης στη δυστυχία των άλλων.

Και όχι μόνο αυτό. Τη συνυπεύθυνη για τις τερατώδεις σε βάρος μας συνέπειες του προσφυγικού και μεταναστευτικού την επιβραβεύουμε. Με υψηλή θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Σχόλια