Απόψεις

"Γιατί συστρατεύομαι με την Ένωση Κεντρώων"

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ εγγεγραμμένο μέλος κάποιου πολιτικού κόμματος. Παρακολουθούσα με ενδιαφέρον όλες τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, γεγονός  που μου προσέφερε μια ευρύτερη πολιτική παιδεία.

Toυ Γιώργου Τριανταφύλλου*

Τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν δώσει τις εξετάσεις τους στον ελληνικό λαό, γνωρίζουμε πολύ καλά τι μπορούν να μας προσφέρουν και τι όχι. Αναμφισβήτητα όμως, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους σε μεγάλο μερίδιο του ελληνικού λαού.

Εκτιμώ ότι η γενιά των νέων πολιτών λαμβάνει καθημερινώς μια απαισιόδοξη όψη της πραγματικότητας, μια διαρκή ανασφάλεια για το αύριο. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι νέες γενιές, αν και δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, είναι οι βασικοί αποδέκτες της.

Αποφάσισα λοιπόν να σηκωθώ από τον καναπέ και από τον ασφαλή παθητικό τρόπο παρακολούθησης των εξελίξεων και να προσπαθήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου να συνεισφέρω σε κάτι θετικό για το ευρύ κοινωνικό σύνολο.

Μελετώντας προσεκτικά και με αντικειμενικό τρόπο τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, αποφάσισα να συστρατευτώ με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, γιατί:

• Διαθέτει κρυστάλλινο και ορθό λόγο.

• Είναι υπέρ μιας γενικής ανακατάταξης του δημόσιου τομέα με αξιολογικά κριτήρια, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα μόνο ο ιδιωτικός τομέας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό, παρόλο που ουσιαστικά ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

• Δεν ωραιοποιεί την πραγματικότητα με στόχο την υφαρπαγή ψήφων, αλλά λέει ελεύθερα και με παρρησία μεγάλες αλήθειες δίχως να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

• Δε μνησικακεί απέναντι σε δημοσιογράφους που προσπάθησαν για πολλά χρόνια να τον αποδυναμώσουν και να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό.

• Είναι ευγενής και κερδίζει αμέσως την εκτίμηση του ακροατή του.

• Εκτίμησε πριν πολλά χρόνια τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς ουδείς έδωσε την απαιτούμενη σημασία.

Προσωπικά πιστεύω στην αναγνώριση της προσωπικής μας ευθύνης. Αναμφισβήτητα αρκετοί πολιτικοί του παρελθόντος και του παρόντος φέρουν ανυπέρβλητη προσωπική και πολιτική ευθύνη, αλλά μικρότερα βάρη αναλογούν και σε εμάς τους απλούς πολίτες.

Από τα πιο σημαντικά βάρη των εσκεμμένα λανθασμένων δηλώσεων στις αγροτικές μας παραγωγές (ελιές, λάδι, αμπέλια, κτηνοτροφία), με στόχο τη λήψη δυσανάλογων επιδοτήσεων, την πολυετή είσπραξη συντάξεων θανόντων συγγενών μας και την κάθε είδους παρανομία, μέχρι και την απλή προτεραιότητα που δε δίνουμε σε έναν πεζό περαστικό.

Όλοι οφείλουμε να αλλάζουμε κάθε ημέρα και λίγο, εάν έχουμε ως στόχο να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη χώρα...

* Ο Γιώργος Τριανταφύλλου είναι εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής Ένωσης Κεντρώων.

Σχόλια