default-image

Πρόταση-πρόκληση για κρητικό ντιμπέϊτ

Απόψεις
Πρόταση-πρόκληση για κρητικό ντιμπέϊτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις από τους επτά πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της προηγούμενης Βουλής επιλέγουν να θέσουν υποψηφιότητα στην Κρήτη. Προφανώς και με αυτήν τους την επιλογή θέλουν να αναδείξουν τη σημαντικότητα του νησιού σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Του Χρήστου Κώνστα

Είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί αρχηγοί κομμάτων επιλέγουν εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης, στην προκειμένη περίπτωση οι κ. Τσίπρας, Μεϊμαράκης και Καμμένος το Ηράκλειο και ο κ. Θεοδωράκης τα Χανιά.

Ωστόσο, από μόνη της η δήλωση υποψηφιότητας στα Πρωτοδικεία της Κρήτης δε λέει απολύτως τίποτα, αν πρώτα οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν εξηγήσουν στους Κρητικούς, πρωτίστως ως υποψήφιοι βουλευτές, γιατί ζητούν την ψήφο τους, ακόμη και αν δεν υπάρχει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ο σταυρός λόγω του 18μήνου. Πρέπει να μας πουν όσοι διαχειρίστηκαν εξουσία τι έκαναν για το νησί και ποιες οι δεσμεύσεις τους. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με επίκεντρο την Κρήτη. Άλλωστε, είναι πρωτόγνωρο, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο, τέσσερις πρόεδροι κομμάτων να επιλέγουν επί της ουσίας την ίδια περιφέρεια για να πολιτευτούν.

Την Κυριακή ο κ. Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη, απηύθυνε πρόσκληση-πρόκληση για ένα κρητικό ντιμπέιτ. Η "ΚΡΗΤΗ TV" δε θα την αφήσει να "πέσει κάτω" και γι' αυτό θα προσκαλέσει τους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς - με επιστολή προς τους κ. Τσίπρα, Μεϊμαράκη, Καμμένο και Θεοδωράκη - να συμμετάσχουν σε ένα ντιμπέιτ για την Κρήτη, προκειμένου να εξηγήσουν πρωτίστως την επιλογή τους συντονισμένα να είναι υποψήφιοι στο νησί.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν στο σύνολό τους έτσι ώστε έμπρακτα, έστω και σε επίπεδο προεκλογικών δεσμεύσεων, να καταδείξουν ότι δεν επέλεξαν για λόγους συσχετισμών και κομματικών ανταγωνισμών να πολιτευτούν στο νησί, επενδύοντας ίσως στο ότι η Κρήτη και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα έχει ρόλο "μαγαζί γωνία" για τα κόμματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News