Απόψεις

Πατρίδα τους είναι όλη η γη

Η Ελλάδα από τα βάθη των αιώνων ήταν και παραμένει ακόμη και σήμερα τόπος ευλογημένος, προικισμένος από τη φύση και ιστορικά ελκυστικός από επίβουλες κατακτητικές βλέψεις και μεταναστευτικές επιδρομές.

Του Μαρίνου Παττακού

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που δίδαξαν την αξία που έχει για κάθε λαό η πατρίδα του και έχουν αποδείξει αυτό διαχρονικά με τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν να την υπερασπιστούν.

Για τους λόγους αυτούς θεωρείται απαράδεκτο, σήμερα να υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που πιστεύουν στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και να υιοθετούν συνθήματα όπως εκείνο των αντιεξουσιαστών που λέει ότι «πατρίδα μας είναι όλη η γη»…

Η οξύτητα του μεταναστευτικού προβλήματος είναι γνωστή και η σημαντική επιδείνωση της κατάστασης τους τελευταίους μήνες, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.

Οι μικτές μεταναστευτικές ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών, είναι φαινόμενο που σχετίζεται με ζητήματα υπανάπτυξης, φτώχειας, διώξεων, εμφυλίων, ενόπλων συρράξεων και πολεμικών συγκρούσεων.

Στη χώρα μας έχουν εισέλθει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο 230.000 άνθρωποι, έναντι 35.000 που είχαν εισέλθει το 2014. Οι αριθμοί ομιλούν και απεικονίζουν την ωμή πραγματικότητα. Η διαφορά οφείλεται κατά κύριο λόγο, στη λανθασμένη πολιτική της Ελλάδος αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει η λύση του προβλήματος και φυσικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η συμβολή της Ευρώπης είναι απαραίτητη και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός Ευρωπαϊκού θεματολογίου για τη μετανάστευση, δρομολογώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Επιρροή στους σκοπούς και τα σχέδια της Διεθνούς Κοινότητας, που δεν μπορεί να είναι η διάλυση της Συρίας, αλλά η ανοικοδόμησή της.

Η Ελλάδα να  εφαρμόσει τις υφιστάμενες Ευρωπαϊκές οδηγίες, αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη παράνομη είσοδο, όπως και στην πριν του ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

Οι παρανόμως εισελθόντες στο έδαφος της Ελλάδας, να φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους φυλασσόμενοι και να τους δίδεται η δυνατότητα επαναπροώθησης ανά κατηγορία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Άμεσα πρέπει να αρχίσει η φύλαξη των συνόρων με τη στήριξη της Ευρώπης, σύμφωνα με το Ποσειδώνιο σχέδιο.

Άμεσα πρέπει να προετοιμαστούν οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης για τη λειτουργία κατάλληλων χώρων, για την επαναπροώθηση των παράνομων οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους.

Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ως Έλληνες και Ευρωπαίοι, αναλαμβάνοντας την κατάλληλη δράση θεραπείας των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, ξεκινώντας τη συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης, με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα, υπενθυμίζοντας στους σύγχρονους λαούς ότι  πατρίδα τους δεν είναι όλη η γη.

Σχόλια