Απόψεις

Τα τελευταία επιχειρήματα

Οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο λόγο, όταν δεν έχουν επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την αναξιοπιστία τους, για την αθέτηση όλων των προεκλογικών υποσχέσεων αλλά και των πρόσφατων δεσμεύσεων, όταν δεν έχουν τι να πουν για τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Τσίπρα και των υπουργών του, τότε καταφεύγουν στα... περί παλιού και ηθικής.

Του Βασίλη Κεγκέρογλου*

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά στοιχεία της ηθικής της "πρώτης φορά Αριστεράς", όπως αποτυπώθηκε στο επτάμηνο:

- Ανδρόγυνο υπουργών μάλλον με πρώτη φορά Αριστερά είδαμε (Δρίτσας-Χριστοδουλοπούλου), που τα έκανε μπάχαλο με το μεταναστευτικό.

- Διόρισαν τον άνδρα της Δούρου ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΥΔΑΠ.

- Τη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας ως γενική γραμματέα του υπουργείου Υποδομών.

- Τον ξάδερφο Τσίπρα ως γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

- Τη σύζυγο του προέδρου του Ιδρύματος Levi, που έκανε τα "κονέ" του Τσίπρα στην Αμερική, ως αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, που αδρανοποίησε τα 10 από τα 11 έτοιμα προγράμματα για ανέργους.

- Ο αριστερός πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. κ. Τσοτσορός αποφάσισε αποδοχές 180.000 ευρώ.

- Ο κ. Κουρουμπλής διόρισε κατ' εξαίρεση τον ανιψιό του, και ενώ νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν σοβαρές ελλείψεις ακόμη και σε οινόπνευμα, αυτός έδωσε τον Ιούνιο ως επιχορήγηση σε σωματείο 200.000 ευρώ.

- Ο κ. Αποστόλου, που διόρισε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την κόρη του, δεν είναι ο μοναδικός, το ίδιο έκαναν οι περισσότεροι υπουργοί.

- Παππάδες, γιος και πατέρας, στην εξουσία.

- Όσο καιρό ο κ. Κορωνάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούσε με τις αποφάσεις του Τσίπρα, τον κάλυπταν για την ανυποταξία. Μόλις διαφώνησε, τον "έδωσαν"...

- Οι εργολαβίες του κ. Κατρούγκαλου έγιναν πράξη και τα συμβόλαια εκτελέστηκαν.

- Διόρισαν τους "εαυτούς" τους στη νεοσύστατη ΕΡΤ, ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Τριανταφυλλίδης, όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τη γυναίκα του.

- Επτά υπουργοί έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

- Ο συνεργαζόμενος Χαϊκάλης πρωταγωνίστησε πάλι με την off shore - ας θυμηθούμε και τα "στημένα" περί εξαγοράς το Δεκέμβριο.

- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαγραφή προστίμων λαθρεμπορίου και μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων άνω του ενός (1) εκατομμυρίου.

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Άλλωστε η "Διαύγεια", αυτός ο θεσμός διαφάνειας, δεν αφήνει περιθώρια για να κρυφτεί κανείς (προφανώς γι' αυτό προσπάθησαν το Φεβρουάριο να την καταργήσουν).

Το πιο ανήθικο, όμως, απ' όλα είναι η κατάργηση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.

Το κλείσιμο των δομών για την αντιμετώπιση της φτώχιας και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά με αναπηρία.

Για το παλιό και το νέο τα έχουμε ξαναγράψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τερατογένεση του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα των δομών και των σκοτεινών πτυχών του, που ακόμα δεν έχουν αλλάξει.

Ο κ. Τσίπρας, αν και νέος, εκφράζει το πολύ βαθύ και παλιό, το φθαρμένο, με αντιλήψεις παρωχημένες που οδηγούν σε νέα αδιέξοδα.

Θεωρεί νέο τον Καμμένο, τον Νικολόπουλο κ.λπ., τους μετέχοντες στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-Συνασπισμού το '89.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει διά στόματος Βούτση ότι άλλο πρόγραμμα θα εφαρμόσουν ως κυβέρνηση και άλλο θα υποστηρίξουν ως αντιπολίτευση, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα έχουν χαμένα, πελαγοδρομούν και δεν μπορούν να είναι χρήσιμοι στον τόπο και τους πολίτες.

* Ο Βασίλης Κεγκέρογλου είναι βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια