default-image

O tempora! Ο mores! Παύλο, κυνηγούν τις off shore!

Απόψεις
O tempora! Ο mores! Παύλο, κυνηγούν τις off shore!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Τη βάψαμε, δεν το περίμενα.

- Τι έγινε;

- Άσε κυνηγάνε τις off shore.

- Γιατί τι κάνανε και τις κυνηγάνε;

- Τις off shore, παιδί μου, τις off shore, τις εταιρείες. Πρέπει να πάω στη Νικόσια.

- Ποια είναι αυτή, Μίμη;

- Η Λευκωσία. Εγώ τα Κυπριακά τα παίζω στα δάχτυλα.

Ο παραπάνω διάλογος μεταφέρεται αυτούσιος, όπως διατυπώθηκε σε επεισόδιο του δημοφιλούς σίριαλ "50-50", στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Παύλος Χαϊκάλης στο ρόλο του Μιμάκου. Στην εν λόγω σκηνή, ο Mιμάκος συνομιλεί με τη σύζυγό του λέγοντάς της ότι δεν το περίμενε να «κυνηγάνε τις off shore».

Του Νικόλα Αγγελίνου

Πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια της μοίρας, η οποία γελά με τα καμώματα των ανθρώπων... Και σίγουρα θα γελούσε ακόμα περισσότερο, αν στον παραπάνω διάλογο "κοτσάραμε" τη φράση «οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, ονόματα ή καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Η αλήθεια είναι ότι και να θέλουμε να μην ασχοληθούμε μαζί του, ο ίδιος - με τα λεγόμενά του - δε μας αφήνει: Ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, παραδέχτηκε ότι έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο.

Ως γνωστόν, ο νόμος απαγορεύει στους βουλευτές να κατέχουν εταιρείες εκτός Ελλάδας. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε τον εαυτό του, λέγοντας ότι δε δήλωσε την εταιρεία στο "πόθεν έσχες", καθώς δεν είχε κέρδη από αυτήν. «Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή», είπε ο κ. Χαϊκάλης.

Αυτή η συνέπεια του πολιτικού λόγου του γνωστού ηθοποιού, προσωπικά, με ξεπερνάει. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες είχε και πάλι απασχολήσει την κοινή γνώμη, όταν είχε δηλώσει ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. υποσχέθηκαν πολλά προεκλογικά» κι ότι «ένα κόμμα που πηγαίνει για την εξουσία πρέπει να είναι πιο φειδωλό σ' αυτά που λέει». Δεν παρέλειψε, μάλιστα, τότε να ζητήσει συγνώμη για το διαχωρισμό μνημονιακών και αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων. «Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα», ανέφερε χωρίς αιδώ ο κ. Χαϊκάλης.

Αξίζει να θυμηθούμε σ' αυτό το σημείο τι είχε πει πριν από περίπου δυο μήνες ο ηγέτης του κόμματος με το οποίο πολιτεύεται ο Παύλος Χαϊκάλης, ο κ. Πάνος Καμμένος: «Εάν έρθει μνημόνιο, θα φύγω από την κυβέρνηση, από τους ΑΝ.ΕΛ. και από την πολιτική...». Λίγο αργότερα, οι ΑΝ.ΕΛ. άλλαξαν ρότα όσον αφορά στη μνημονιακή "προοπτική" της χώρας.

Αν γυρίσουμε το χρόνο ακόμα πιο πίσω, διαπιστώνουμε ότι είχαν προηγηθεί κι άλλες δηλώσεις του κ. Καμμένου. Δηλώσεις από αυτές που ο κ. Χαϊκάλης θα χαρακτήριζε «μη φειδωλές». Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, ο ηγέτης των ΑΝ.ΕΛ. είχε πει - μεταξύ άλλων - ότι «σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια», αλλά και ότι οι «ΑΝ.ΕΛ. από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα. Την κυβέρνηση αυτή που πήρε λαϊκή εντολή να σταματήσει τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού».

Τελικά, οι ΑΝ.ΕΛ. όντως στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία τελικά έφερε το τρίτο μνημόνιο. Μπορούμε να ανατρέξουμε και σε άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Καμμένου. Ειδικά, κάποιες που έγιναν πριν τις εκλογές του περασμένου Γενάρη έχουν πάρα πολλή πλάκα.

Θέλω να πιστεύω, πάντως, ότι το εκλογικό επιτελείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν πέφτει από τα σύννεφα, βλέποντας τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης, την οποία διενήργησε η εταιρεία Pro Rata για γνωστή εφημερίδα. Η δημοσκόπηση έγινε στις 25 και τις 26 του τρέχοντος μηνός και δείχνει - ανάμεσα σ' άλλα - το ποσοστό του κόμματός του κ. Καμμένου να έχει πέσει στο 2% και να μένει εκτός Βουλής.

Το πάθημα του κ. Καρατζαφέρη και του κ. Κουβέλη δεν έγινε μάθημα για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος υποτίμησε το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους - πρώτα - στο ΛΑ.ΟΣ. και - στη συνέχεια - στη ΔΗΜ.ΑΡ., όταν τα εν λόγω κόμματα άρχισαν τις κωλοτούμπες. Τόσο ο ΛΑ.ΟΣ., όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. καταποντίστηκαν κι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Βρε μήπως τελικά ο κοσμάκης δεν είναι τόσο "χαζός" όσο θα θελαν κάποιοι;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News