Απόψεις

Έχουμε τέτοια περιθώρια ώστε οι δικαιολογίες να αρκούν;

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε:

-Στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος, με αφορολόγητο 12.000 ευρώ, και αντ' αυτού αύξησε το κόστος ζωής κατακόρυφα με νέους φόρους, τέλη και αύξηση εισφορών.

-Στους συνταξιούχους 13η σύνταξη και μέχρι στιγμής τούς έχει πάρει τη 12η και στοχεύει στην 11η, ενώ μείωσε την κατώτερη από 486 ευρώ σε 392 ευρώ.

-Στους αγρότες κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια και φέρνει φοροκαταιγίδα για τον αγροτικό τομέα.

-Στις επιχειρήσεις ρευστότητα και ασφαλές περιβάλλον και έκλεισε τις τράπεζες, ενώ επέβαλε περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων, απαγορεύοντας ουσιαστικά την επιχειρηματική δραστηριότητα.

-Αντιμετώπιση της ανεργίας και οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 185.000. Από τα 11 έτοιμα προγράμματα για 150.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει προχωρήσει μόνο η κοινωφελής εργασία.

Για όλα αυτά, αλλά και για τη γενικότερη οπισθοδρόμηση της χώρας που θα κοστίσει στον ελληνικό λαό πολλά δισ., ο κ. Τσίπρας δικαιολογείται:

«Δεν ήξερα», «δεν εκτιμήσαμε σωστά», «μας πρόδωσαν από μέσα», «δεν υποχώρησαν οι Ευρωπαίοι». Και ποιος εγγυάται ότι και στην επόμενη φάση, αφού υφαρπάξει ξανά την ψήφο των πολιτών, δε θα ξαναεπικαλεστεί τις ίδιες δικαιολογίες για τις νέες αποτυχίες του; Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επέδειξε πλήρη ανικανότητα να διαχειριστεί τα πράγματα, ανεβάζοντας το λογαριασμό στους πολίτες κατά μερικές δεκάδες δισ.

Ως χώρα και ως κοινωνία δεν έχουμε χρονικά και οικονομικά περιθώρια, για να αρκούν οι δικαιολογίες του κ. Τσίπρα. Άλλωστε, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...

Μόνο η αλήθεια και η υπευθυνότητα απ' όλους μπορούν να δημιουργήσουν σιγουριά για να αντιμετωπίσουμε το νέο αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησε ο κ. Τσίπρας και αυτό αφορά στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτες που αποφασίζουν και πρέπει να το κάνουν υπεύθυνα, αφού είναι πλέον όλα τα ενδεχόμενα γνωστά.

Μόνο με μια νέα πλειοψηφία στη Βουλή που θα στηρίζεται στην αλήθεια, στην υπευθυνότητα, στην εθνική συνεννόηση και θα είναι πολιτικά ικανή, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επείγουσες ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.

Το παρών αποτελεί άρθρο του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου

Σχόλια