default-image

Απάντηση Μιχελογιαννάκη στο άρθρο του Μ. Κριτσωτάκη

Απόψεις
Απάντηση Μιχελογιαννάκη στο άρθρο του Μ. Κριτσωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση και κάλεσμα του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στο άρθρο του Μιχάλη Κριτσωτάκη με τίτλο "Για να φτιάξουμε το αύριο, ας παραδεχτούμε το σήμερα" στο Iskra.gr.

«Ουσία συντροφικότητας. Π.χ. μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά μια λογική που λέει να ψηφίζουμε πρώτα το προ μνημόνιο ενδεχομένως και το ίδιο το μνημόνιο και μετά να πάμε συντεταγμένα να συζητήσουμε τα ζητήματα στρατηγικής μας σε συνέδριο; Βγάζει κάποιο νόημα, αν παίρνουμε το ρόλο μας ως βουλευτές σοβαρά, πρώτα να ψηφίζουμε δηλώνοντας ότι το κάνουμε για να το αλλάξουμε αμέσως μετά;».

Ναι ψηφίζουμε μνημόνιο, πράγματι, δεν το κρύβουμε, όμως πείθουμε τον κόσμο ότι αν δεν ψηφιστεί, έρχεται η απόλυτη καταστροφή και δεσμευόμαστε ότι σε κάθε μέτρο θα έχουμε και αντίμετρο. Π.χ. 26% φόρο στους μεγαλοκτήμονες αγρότες και όχι στους μικρούς, όχι ΕΝΦΙΑ σε φτωχά στρώματα και άλλα.

Επίσης, δεσμευόμαστε ότι θα διαχειριστούμε το μνημόνιο με αριστερό πρόσημο, δηλαδή, πρακτικά, θα μαζέψουμε χρήματα από εκεί που τα μνημονικά κόμματα δεν άγγιζαν. Π.χ. από καρτέλ, λαθρεμπόριο, offshore, ακίνητα Λονδίνου, λίστα Λαγκάρντ, λίστα Λιχτενστάιν και τόσες άλλες και δήμευση περιουσιών, συν πάταξη φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και άλλα.

«Όροι συγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ

Όμως εν τέλει η ενότητα διατρέχεται στην βάσει συνεδριακών και καταστατικών αποφάσεων».

Αποτύχαμε όλοι να φτιάξουμε το ενιαίο κόμμα μελών.

Αδικούμε το απλό μέλος, που αν δεν είναι σε συνιστώσα ή λίστα, δεν εκπροσωπείται πουθενά από το συντονιστικό ΟΜ, μέχρι την Κεντρική Επιτροπή.

Απόφαση συνεδριακή, επίσης, ήταν μάχη μέσα στην Ευρώπη.

«Γιατί κερδίσαμε την κάλπη στις 25 Γενάρη.

Δεν μας επιτρέπεται όμως να διαφωνούμε στον αν ψηφιστήκαμε να τερματίσουμε τα μνημόνια η όχι.

Δεν μας επιτρέπεται να διαφωνούμε αν ψηφιστήκαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα ΔΕΘ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε, πρώτον, γιατί φέρνει ελπίδα και δεύτερον, γιατί δεν προκάλεσε αυτά που το σάπιο πολιτικό σύστημα προκάλεσε.

Ναι, να απεμπλακούμε από μνημόνια, ναι, να κάνουμε πράξη την ΔΕΘ. Προσπαθήσαμε, χάσαμε μερικώς, αλλά βάλαμε βάσεις αλλαγής παιχνιδιού στην Ευρώπη, γέννηση νέων συμμαχιών, βελτίωση διαπραγματευτικής αρχής.

«Γιατί κερδίσαμε την κάλπη 5 Ιούλη

Κάνεις δεν ψήφισε όχι για να έρθει μια χειρότερη εκδοχή αυτής».

Άλλο το 5μηνο της πρότασης των δανειστών και άλλο το μνημόνιο με 3 χαρακτηριστικά: 1. διαγραφή χρέους, 2. επενδυτικό πρόγραμμα 35 δις, 3. διαπραγμάτευση και μέσα και μετά το μνημόνιο.

Να θυμίσω την ομιλία μου στην πλατεία Δασκαλογιάννη. «Όχι, αλλά με τρία Ε: 1. Ευρώ, 2. Ευρώπη, 3. Ενδυνάμωση διαπραγμάτευσης»

«Ένας απολογισμός της διακυβέρνησης.

Αν συνεχίσουμε και είμαστε στην άρνηση της ολοφάνερης αλήθειας ότι έχουμε δεχτεί μια ήττα προκειμένου να μπορέσουν τα πάντα να αντιστραφούν με σωστή προετοιμασία τότε καταλήγουμε να λέμε συστηματικά ψέματα εκούσια ή και ακούσια στους εαυτούς μας ή και σε αυτούς που μας στήριξαν».

Ο δρόμος έχει αγκάθια. Πύρρειος νίκη κάποιων. Κάναμε όμως και αρκετά. Π.χ. ιθαγένεια, εξυγίανση αθλητισμού, μέτρα ανθρωπιστικής κρίσης, 100 δόσεις, νομοσχέδιο για ΜΜΕ και πολλά άλλα.

«Τι μας απομένει να κάνουμε

Χρειάζεται να παραμείνουμε σε πρότερες αναλύσεις ευρωπαϊσμού; Όχι

Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικά το νόμισμα; Όχι

Χρειάζεται να απορρίψουμε το νεοφιλελεύθερο TINA; Ναι».

Στον ευρωπαϊσμό, οφείλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε συμμαχίες, να βοηθάμε αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα, να αναλύουμε και να αναμένουμε αλλαγές.

Όσον αφορά το νόμισμα, να πούμε στον κόσμο τι σημαίνει δραχμή. Τι προετοιμασία έχουμε κάνει και τι θα τραβήξουμε, ενδεικτικά, από ανεπάρκεια αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, φαρμάκων και ενέργειας.

Τι θα τραβήξουμε από υποτίμηση, πληθωρισμό, ανυπαρξία μηχανισμού σταθερότητας, ισοτιμίας, εκτίναξη ανεργίας, εγκληματικότητας, εθνικής ασφάλειας.

Τι θα αγοράσουν αυτοί με τα 280 δις που, είτε είναι στο εξωτερικό, ή σε θυρίδες, ή κάτω από στρώματα.

Για το TINA  οφείλουμε πάντα να έχουμε έξοδο κίνδυνου έτοιμη και σχέδιο αν κάτι δεν πάει καλά.

Σύντροφε Μιχάλη,

Θα χαρούν πολλοί με την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση της Αριστεράς.

Είσαι σάρκα από την σάρκα της Αριστεράς.

Να θυμίσουμε:

Συμφωνία Πότσδαμ

Συμφωνία Τεχεράνης

Συμφωνία Λιτόφσκ

Σύμφωνο Μολότοφ

Να θυμίσουμε:

Πάμπλο Ιγκλέσιας «Ερχόμαστε»

Καστελίνα «Ένας συμβιβασμός δεν είναι απαραίτητα κακός»

Σύντροφε Μιχάλη,

Δες τα όλα αυτά και μην αφήσεις χείλη να γελάσουν, ότι κατάφεραν να χαθεί το όνειρο και η ελπίδα, για επιτέλους Αριστερά στην Ελλάδα.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News