Απόψεις

"Άραγε θα τα καταφέρουμε (;)"

Ο Αύγουστος αυτός σίγουρα είναι διαφορετικός απ' όλους τους προηγούμενους, μιας και ο βασικότερος μήνας του καλοκαιριού είναι ένας μήνας που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Είναι βασικό η ελληνική κοινωνία να διατηρήσει την ψυχραιμία της, μιας και φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό μονοπάτι, που σίγουρα θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα για την πατρίδα μας.

Του Μάνου Δασκαλάκη

Η διαπραγμάτευση καλά κρατεί, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να εντοπίσουν την κοινή συνισταμένη που θα φέρει την πολυπόθητη συμφωνία. Βρισκόμαστε ως χώρα και ως λαός στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων, με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Υπάρχει βέβαια και αυτή η κατηγορία των πολιτών που, "μεθυσμένη" από τα πολιτικά μανιφέστα ορισμένων σκόπιμα ακραίων και στη σκιά της άγνοιας κινδύνου, ζητά την ευρωπαϊκή απομόνωση της Ελλάδας.

Είναι θετικό ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την Ελλάδα στις τάξεις της ευρωπαϊκής οικογένειας, μόνο που τώρα τα λόγια πρέπει να γίνουν έργα, και μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αυτό όμως που ξέρω με σιγουριά είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, μιας και τα δεδομένα σίγουρα δεν είναι στη φαρέτρα με τα δυνατά μας όπλα. Πρέπει επιτέλους να φύγουμε από αυτή την αρρωστημένη σεναριολογία για το μέλλον της χώρας μας και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις συνθήκες για να νιώσουμε επιτέλους ασφάλεια ως μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα είναι η ελπίδα για το μέλλον και η ηρεμία, μιας και η καθημερινή επικαιρότητα δε βοηθά σε αυτό. Νομίζω ότι ως λαός έχουμε αντιληφθεί την πληθώρα των δηλώσεων που γίνονται από το πρωί ως το βράδυ, με τις ισορροπίες να αλλάζουν ανάλογα με τις τοποθετήσεις.

Πρέπει επιτέλους σαν χώρα να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να προχωρήσουμε για να βγούμε από αυτό το μαύρο λαβύρινθο που έχουμε μπει. Πρέπει επιτέλους να κάνουμε το επόμενο βήμα, που θα φέρει ξανά την ελπίδα στην ελληνική κοινωνία και τις τοπικές οικονομίες. Δεν πρέπει άλλο να συνεχιστεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, που έχει φέρει τους Έλληνες στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης.

Το σίγουρα είναι ότι οι κυβερνώντες έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ελληνικής πραγματικότητας, με οποιαδήποτε λάθος κίνηση να είναι αρκετή για την απόλυτη καταστροφή. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να ανασάνει ξανά αυτή η χώρα, που κλυδωνίζεται κοινωνικά, οικονομικά αλλά και ηθικά. Άραγε θα τα καταφέρουμε;

Σχόλια