default-image

Αυτός είναι ο σουρεαλισμός Αλέξη

Απόψεις
Αυτός είναι ο σουρεαλισμός Αλέξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω και πέρα από την πραγματικότητα... μακριά από κάθε φαντασία. Παρακολουθείς και λες «δεν μπορεί, κάποιος μου κάνει πλάκα», «όλα αυτά συμβαίνουν αλλού».

Νικολέτα Σφακιανάκη

Όχι, στη ματωμένη Ελλάδα, που υποδέχεται την ισχυρή Ρουμάνα, της οποίας το όνομα ευτυχώς ακόμα μου διαφεύγει, για να κάτσει το τραπέζι και να μας αναλύσει πώς θα τσεκουρώσει μισθούς, πώς θα κερδίσει και το παραμικρό ευρώ από τις συντάξεις, πώς θα μας νοικοκυρέψει τα ανοικοκύρευτα... Μια «νοικοκυρά των οικονομικών», αλλά με καθόλου καλή έννοια, όπως συνηθίζουν να έχουν οι νοικοκυρές, τις οποίες τιμώ και σέβομαι.

Και ενώ εκείνη και οι υπόλοιποι των θεσμών έχουν ήδη τα σχέδια πάνω στο τραπεζάκι του ξενοδοχείου που διαμένουν και είναι έτοιμοι για τις συναντήσεις τους, εσύ Αλέξη μου μιλάς για σουρεαλισμό των συντρόφων σου και δε βλέπεις το σουρεαλισμό που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου και στα μάτια μας.

Όταν συμβαίνουν τα παραπάνω, εσύ μου μιλάς για εσωκομματικό δημοψήφισμα και οι υπόλοιποι σύντροφοι βγάζουν λαγούς από το καπέλο και μιλούν για εθνικό νόμισμα, το οποίο νωρίτερα δεν έλεγαν στο λαό (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, που παραμένουν συνεπείς με τα λεγόμενά τους την προεκλογική περίοδο).

Κάνατε μια μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ε. για να λύσετε το εσωτερικό σας πρόβλημα - που δε λύνεται τελικά - αντί να κάτσετε κάτω και να σώσετε ό,τι σώζεται από τις διαπραγματεύσεις. Ο άμοιρος ο Έλληνας παρακολουθεί αποσβολωμένος σε παράλληλο χρόνο τα κομματικά όργανα και τις αλληλοκατηγορίες, και από την άλλη τους θεσμούς-τρόικα, όπως θέλετε πείτε το, να είναι έτοιμοι για νέα «μαχαίρια». Για περικοπές ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει περιθώριο.

Η πραγματικότητα είναι ότι μέρες χωρίς μνημόνιο δεν πρόκειται να δούμε, όπως δεν πρόκειται να δούμε και καμία κυβέρνηση να τα σκίζει... Ας το δεχτούμε. Ας το δεχτείτε. Το θέμα μας τώρα είναι μη σας χαρακτηρίσουν μνημονιακούς; Δε σας φοβίζει ότι μπορεί να σας πουν καταστροφικούς για τον τόπο; Υπάρχουν περιθώρια τώρα για εσωκομματικές κραυγές, εκλογές και εσωκομματικά δημοψηφίσματα;

Γιατί μπορεί να μην αποφασίστηκε, αλλά το έριξες στο τραπέζι Αλέξη. Και αν γινόταν το εσωτερικό δημοψήφισμα, με ποιο ερώτημα; Και αν η απάντηση δεν ήταν αυτή που ήθελες Αλέξη, τότε τι θα έκανες;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News