Απόψεις

Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί

Οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν υπογράψει συμφωνίες με την Ελλάδα, με την κυβέρνηση Ν.Δ., και η χώρα είχε ισχυροποιηθεί, με εξυγίανση του δημόσιου τομέα, που κυρίως έπασχε. Ένα με δύο δισεκατομμύρια χρειαζόταν η χώρα στους πρώτους μήνες του 2015. Σταματούσαν η τρόικα και τα μνημόνια, ακολουθούσε η είσοδος στις αγορές και η Ελλάδα όδευε ταχύτατα στην πρόοδο.

Του Ιωάννη Μανιαδάκη

Είναι γνωστά τα προεκλογικά ψεύδη που ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα χρησιμοποίησε για να καταλάβει την εξουσία, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Αναλαμβάνοντας την εξουσία, δεν ακολούθησε μια εθνική πολιτική, αλλά έντονα κομματική, προτάσσοντας αυτή, παρά τις δυνατότητες από τις μεταρρυθμίσεις, που έμειναν ανεφάρμοστες. Στις 20 Φεβρουαρίου τέθηκαν υπογραφές μεταξύ της κυβέρνησης και της Ε.Ε., ότι όλες οι συμφωνίες θα τηρούνται από την κυβέρνηση και έτσι έλαβε παράταση τεσσάρων μηνών εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Όμως τίποτα απ' όλα αυτά δεν έγιναν πράξη από την κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος της χώρας, υπουργός των Οικονομικών κ. Βαρουφάκης, με τις πυκνές ασύμβατες παρουσίες του υποβάθμιζε την ευπρέπεια και την αξιοπιστία της χώρας. Όμως δεν ήταν μόνο αυτή η «καταλυτική» θέση που δυστυχώς κράτησε πέντε μήνες. Στην περίοδο αυτή υπήρξαν τοποθετήσεις, με διγλωσσίες υψηλόβαθμων-εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που προμήνυαν ότι η χώρα δεν ήθελε Ευρώπη και ευρώ, αλλά μας γυρνούσαν 10ετίες πίσω στο παρελθόν: στη δραχμή, στη Λατινική Αμερική, με ανεφάρμοστες συμφωνίες στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο, απελευθέρωση και διευκόλυνση τρομοκρατών, χωρίς αποκρατικοποιήσεις, χωρίς ενίσχυση της ιδιωτικής και παγκόσμιας δυνατότητας επενδύσεων.

Τα χρέη ανέβαιναν, να έχουν αδειάσει τα κρατικά ταμεία, χωρίς η χώρα να μπορεί να πληρώσει τις δόσεις της σε ΔΝΤ-ΕΚΤ, και ο φόβος της χρεωκοπίας. Ενώ συνεχίζονταν οι συνομιλίες στην Ευρώπη με το Eurogroup και οι εταίροι πάσχιζαν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, ο κ. Βαρουφάκης πίστευε λιγότερο απ' αυτούς για μας, γιατί με τις αμφιλεγόμενες θέσεις του διευκόλυνε την έξοδο στη δραχμή και το Grexit.

Και ήλθε το δημοψήφισμα, που προβλημάτισε και δίχασε, και μας απομάκρυνε περισσότερο από την Ευρώπη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 25 Ιανουαρίου συνέχιζε τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις πάνω στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρότυπα που έκανε η Ν.Δ., δε θα έφερνε σε τέτοια δραματική κατάσταση τη χώρα. Όμως, αγνόησε τη Ν.Δ., αγνόησε έτσι την Ευρώπη. Έτσι χάθηκε και η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην Ελλάδα. Έτσι τελείωσε η τετράμηνη παράταση και προθεσμία. Η χώρα, η κυβέρνηση, έμεινε χωρίς χρήματα. Οι τράπεζες έκλεισαν και το φάσμα της πενίας και του εξανδραποδισμού προ των πυλών, με αναμενόμενη την ολοκληρωτική χρεωκοπία.

Εδώ φάνηκε στη συνέχεια η αξία και οι αξίες που πιστεύει και έμπρακτα εκφράζει η Ν.Δ. Έβαλλε «πλάτη», έτρεξε και ο πρόεδρος κος Μεϊμαράκης και άλλα στελέχη, έπεισαν την Ευρώπη και το σημαντικότερο, ψήφισαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να επισφραγιστεί η συμφωνία και η Ελλάδα ξανά να ελπίζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια