Απόψεις

Η σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ

Στις δύσκολες αυτές ώρες, η σκέψη μας ακολουθεί συχνά δρόμους στοχαστικούς. Πάνω στα μεγάλα ζητήματα. Τι άλλο να αναζητάει η σκέψη μας; Εκτός από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία; Να πάρουμε τα πράγματα απλά και αληθινά.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Έχουμε κατανοήσει όλοι μας το αληθινό νόημα της Δημοκρατίας; Σε αυτό το πολίτευμα ισχύει ο κανόνας της πλειοψηφίας. Και στο κοινοβουλευτικό δημοκρατικό πολίτευμα κυβερνά η πλειοψηφία και ελέγχει η μειοψηφία. Και φυσικά όλοι οι πολίτες, όπου και αν βρίσκονται, απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

Ο δημοκρατικός κανόνας ισχύει παντού. Και οι θεσμοί, κεντρικοί, περιφερειακοί, διέπονται και αυτοί από τον κανόνα της πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία διοικεί. Η μειοψηφία ελέγχει.

Συμμετέχουν, όμως, όλοι. Ενεργά.

Σήμερα μέχρι και την Πέμπτη δοκιμάζεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σωστή και ενδεδειγμένη η προσφυγή στα συλλογικά όργανα. Όσοι συμμετέχουν σε αυτά πρέπει να έχουν χαράξει μέσα τους τον κανόνα της Δημοκρατίας. Να διαφωνήσουν μεταξύ τους. Να συγκρουστούν μεταξύ τους. Μα να ακολουθήσουν όλοι τους το θεμελιώδη κανόνα της Δημοκρατίας. Αυτό τους συμφέρει. Αυτό συμφέρει και την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια