Απόψεις

Λύτρωση! Ένας τσαρλατάνος λιγότερος!

Δεν πιστεύω όλα τα λόγια του πρώην υπουργού Οικονομικών. Με ενοχλούσαν όσα έλεγε και όσα έπραττε όταν κατείχε το αξίωμα του Υπουργού. Πιο πολύ με ενοχλούν αυτά που πράττει και λέει τώρα. Ξέρω ότι έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Σπατάλησε το κύρος μιας νέας Κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή από προσωπική αλαζονεία και ναρκισσισμό. Δεν κατάφερε να γράψει ούτε μια σελίδα με προτάσεις.  

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Σήμερα ξέρουμε. Δε δούλευε για τη λύση, που έχουν δεσμευθεί όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Είχε μια προσωπική ατζέντα. Ένα δικό του "Plan Β". Δεν έχουμε αποδείξεις αν αυτό το σχέδιο το γνώριζε ο Πρωθυπουργός. Πάντως ο Γιάννης Βαρουφάκης ομολόγησε φρικτή ομολογία. Είχε συστήσει μία ομάδα τεχνοκρατών στο υπουργείο Οικονομικών, που προετοίμαζε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τώρα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε. Πόσο πραγματικά κινδύνευσε η χώρα μας. Όλες εκείνες οι παράξενες οικονομικές θεωρίες του, όλες οι «δημιουργικές ασάφειες», όλες οι αξιόποινες υποκλοπές σε βάρος των υπολοίπων υπουργών της Ευρωζώνης ήσαν μέρος μιας στρατηγικής, που μόλις χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, αποδοκιμάστηκαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Οι μέρες, που έρχονται, είναι δύσκολες. Πολλά πρέπει να γίνουν στο όνομα και για λογαριασμό της χώρας μας στο εξωτερικό. Πολλές πρωτοβουλίες πρέπει να παρθούν στο εσωτερικό. Η συμφωνία, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, πονάει πολύ και σε αρκετά σημεία είναι άδικη. Ο άλλος δρόμος οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή. Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα είναι ένα κακό όνειρο στη μνήμη μας.

Λύτρωση. Δε βρέθηκε η οριστική λύση. Πολλά πράγματα πρέπει ν' αλλάξουν στο πολιτικό σύστημα. Αλλά για σκεφθείτε! Ένας τσαρλατάνος λιγότερος!

Σχόλια