Απόψεις

"Ουδέν κακόν αμιγές καλού"

Μέσα στο απρόβλεπτο δελτίο των πολιτικών οικονομικών καταιγίδων, των ακραίων επικοινωνιακών φαινομένων που βιώνουμε, η «Πολιτική Προστασία» όχι μόνο δεν έχει κανένα λόγο, αλλά αισθάνεται ανήμπορη να αντιδράσει.

Του Μαρίνου Παττακού*

Το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής είναι παρελθόν και καταγράφεται ως κορυφαία πράξη της προαναφερθείσας καταιγίδας παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.

Κάθε μέρα που περνάει δικαιώνει τη φήμη του ως δημοψήφισμα άκαιρο και αχρείαστο και είναι βέβαιο ότι σύντομα οι εξελίξεις θα αποκαλύψουν τον πραγματικό στόχο των εμπνευστών του.

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού», όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες, έτσι και τώρα αυτό το χωρίς νόημα δημοψήφισμα είχε και «θετικές εξελίξεις».

Πάνω από την ταραγμένη θάλασσα του ελληνικού πολιτικού σκηνικού αναδύθηκαν σημαντικές πολιτικές κινήσεις.

Του πρώην βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Ηρακλείου Κώστα Δαμαβολίτη, ο οποίος, παραμερίζοντας την κομματική γραμμή του δημοψηφίσματος, είπε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ΝΑΙ στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Διαφώνησε, παραιτήθηκε και παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα.

Απέδειξε ότι έχει ανεπτυγμένη την ικανότητα αίσθησης του κίνδυνου, της αυτοσυγκέντρωσης, της άμυνας, της σοβαρότητας και της πατριωτικής αποφασιστικότητας.

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, πράξη πολιτική, υπεύθυνη και θετική. Είμαι βέβαιος ότι το μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα είναι πολύ λιγότερο απ' ό,τι επιχειρείται να του καταλογίσουν.

Ο πολιτικός άνδρας που δεν καταφέρνει να πείσει την πλειοψηφία του λαού δύο φορές για το ίδιο θέμα, οφείλει να αποχωρήσει. Ο Αντώνης Σαμαράς, ως υπεύθυνος πολιτικός άνδρας, πήρε τη σωστή απόφαση και πιστεύω ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει για την προσφορά του και την επιλογή του.

Παραιτήθηκε επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας τον εαυτό του, όχι μόνο για την εκτίμησή του στο θέμα των τραπεζών, αλλά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφού είχε δηλώσει ότι θα αποχωρούσε μόνο εάν η πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφιζε «ναι». Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα γραφτεί στην ιστορία ως ο υπουργός Οικονομικών που είπε τα περισσότερα λόγια και έκανε τα λιγότερα έργα.

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» και για το αναφερόμενο δημοψήφισμα, το οποίο θα γραφτεί στην ιστορία για τη μοναδικότητά του, γιατί δεν κατάφερε ούτε να διχάσει, αλλά ούτε και να ωφελήσει τους Έλληνες.

* Ο Μαρίνος Παττακός είναι αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια