Απόψεις

"Κύριε Σόιμπλε"

Κύριε Σόιμπλε,

Αναγνωρίζω σαν Ελληνίδα πως κάναμε λάθη μεγάλα:

Που επιτρέψαμε να μας ξεγελάσουν και να μας κλέψουν πολιτικοί που οι ίδιοι διαλέξαμε.

Της Μαρίας Τζομπανάκη*

Που επιτρέψαμε να επηρεάσουν την παράδοση του σύγχρονου πολιτισμού μας τα εισαγόμενα " προϊόντα" μιας ηθικής που βασίζεται στην κατανάλωση.

Που επιτρέψαμε, εμείς οι νοικοκύρηδες Έλληνες-Ευρωπαίοι, που δεν κλέψαμε φόρους, που δεν πήραμε δάνεια, που δουλεύουμε και δουλέψαμε σκληρά (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι Έλληνες), να ευεργετηθούν από την οικονομική μας εξαθλίωση κι ευπιστία μια χούφτα "ανθρώπων" που διοικούν από την Ελβετία τις τύχες του Κόσμου...

Που επιτρέψαμε να μας διχάσετε, με έρεισμα αν είμαστε ή όχι ψεύτες και τεμπέληδες!..

Κύριε Σόιμπλε, τα λάθη αυτά ήδη τα πληρώνουμε με αίμα. Και τα διορθώνουμε σιγά-σιγά. Γιατί το Φιλότιμο είναι το βασικό συστατικό της δικής μας φυλής.

Αναγνωρίζω και υποκλίνομαι, κύριε Σόιμπλε, στην ιδιοφυία της ορθής σκέψης σας, που πράγματι είναι κεφάλαιο για το Κεφάλαιο...!!! Και καταλαβαίνω, μπαίνοντας στη θέση σας, πόσο θα θέλατε τα λιμάνια μας, τα νησιά μας και την Ελλάδα μικρή, χωρίς κεφαλαίο Ε, στην απόλυτη δική σας διαχείριση.

Αν το θέλετε τόσο πολύ αυτό,

Σας προκαλώ να μπείτε στα σπίτια και στις αυλές μας, να καθίσετε στο τραπέζι δίπλα μας, για να μας γνωρίσετε όπως αληθινά είμαστε σαν λαός και να διαπιστώσετε πόσο δύσκολο, όσο και άδικο είναι αυτό που επιθυμείτε.

Διότι σας λείπουν τα μάτια της καρδιάς... κύριε Σόιμπλε. Μας «βλέπετε» μόνο σαν αριθμούς.

Αλλιώς θα ξέρατε κι αυτό:

Η Ελλάδα δεν μπαίνει ενέχυρο!

* Η Μαρία Τζομπανάκη είναι Κρητικιά, μητέρα και ηθοποιός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια