Απόψεις

Έφτασε η ώρα να αποτρέψουμε το τέλος

Το πόσο αρκετό είναι ένα "όχι" για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι σίγουρα ένα ρεαλιστικό ερώτημα, μετά τη λαϊκή ετυμηγορία της Κυριακής. Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει μπει σε μια απίστευτη περιπέτεια, που μόνο με μια ψύχραιμη και ορθολογιστική τακτική μπορεί να ξεφύγει, και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, με μεγάλη δυσκολία.

Του Μάνου Δασκαλάκη

Αυτό που σήμερα όλοι οι Έλληνες πρέπει να απαιτήσουν είναι η εθνική ομοψυχία, έτσι ώστε με μια πρόταση ουσίας να καταφέρουμε να πείσουμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας ότι η ελληνική κοινωνία έχει θέσει όλες τις βάσεις για ένα βήμα ουσίας προς την αποφυγή του απόλυτου αδιεξόδου. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει μια απίστευτη άγνοια κινδύνου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον τη μεγάλη στήριξη της κοινωνίας και αυτό πρέπει να λειτουργήσει ως η απαρχή για μια λύση που θα μπορούσε να βγάλει την πατρίδα μας από το τέλμα. Νομίζω ότι ήρθε πλέον η εποχή για να μπουν στην άκρη οι λεονταρισμοί, οι δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού. Η δημοκρατία απαιτεί πάντα ενότητα και διάλογο, μόνο που τώρα ο χρόνος πιέζει για να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Η Ευρώπη παρακολουθεί και σίγουρα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα.

Λοιπόν, ήρθε η ώρα για την παρέμβαση που μπορεί να λυτρώσει τους πάντες και στις δυο πλευρές. Δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε, το σίγουρο όμως είναι ότι τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την πολιτική που θα μας κάνει να επιλύσουμε το γρίφο του αδιεξόδου. Η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη περιπέτεια, δεν αντέχουν άλλη ανασφάλεια, δεν αντέχουν άλλη μιζέρια. Αυτό πρέπει επιτέλους να το κατανοήσουν οι πάντες σε κυβέρνηση, αντιπολίτευση αλλά και στην Ευρώπη.

Άραγε αυτή τη φορά θα μπουν στην άκρη οι πολιτικές σκοπιμότητες - γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει λύση. Ας βάλουμε στην άκρη όλοι τον κακό μας εαυτό, ας πατήσουμε στο «σβέρκο» τις κακίες νοοτροπίες και ας σκεφτούμε ότι τώρα κάθε λάθος κίνηση μπορεί να μας οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή και τότε όλοι μας θα βρεθούμε στη δίνη μιας περιπέτειας που δεν ξέρουμε ή μάλλον υποψιαζόμαστε μέχρι πού μπορεί να μας φτάσει. Έφτασε η ώρα, έστω κι αν καθυστερήσαμε, να μην επιτρέψουμε το τέλος αυτής της πατρίδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια