Απόψεις

"Ένα περήφανο Όχι απέναντι στα ψέματα και τον εκφοβισμό"

Το χθεσινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δημιούργησε νέα θεμέλια δημοκρατικής και προοδευτικής συνείδησης για έναν ολόκληρο λαό. Κάποιοι συνειδητοποιούν αργά-αργά ότι στην Ελλάδα υπάρχει λαός και όταν βγει στο προσκήνιο το παιγνίδι αλλάζει.

Του Μιχάλη Κριτσωτάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Τον ελληνικό λαό τον φόβισαν. Τον τρομοκράτησαν. Τον παραπληροφόρησαν. Του έκοψαν την τραπεζική ρευστότητα και δημιούργησαν γύρω του ένα ψεύτικο σκηνικό.

Και όμως αντιστάθηκε.

Όσο για τη διαφορά του "ΟΧΙ" δεν υπάρχει ζήτημα ρεβανσισμού ή πόλωσης. Είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που επέλξαν "ΝΑΙ" λύγισαν μπροστά σε μια πρωτοφανή επιχείρηση σύγχυσης στην οποία πρωτοστάτησαν ένα χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό, σκοτεινά κέντρα εξανδραποδισμού στο εξωτερικό και ένα μιντιακό κατεστημένο που εκμεταλλεύεται για χρόνια με το χειρότερο και πλέον παράνομο τρόπο το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στρέβλωσης της πραγματικότητας ήταν η απροκάλυπτη χρήση του τουρισμού ως πρόσχημα για την καταστροφολογία και τον εκφοβισμό χιλιάδων εποχικά εργαζόμενων και μικρών επιχειρηματιών. Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι που αποτελούν το στυλοβάτη της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, κυρίως εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενημερώνονταν καθημερινά για ερημωμένους προορισμούς, για ακυρωμένες κρατήσεις και για υστερόβουλες εκκλήσεις φορέων για ενδοτισμό.

Ουδέν ψευδέστερο! Βεβαίως, δε δικαιούται κανείς να προσποιηθεί ότι ο τουρισμός θα μείνει ανεπηρέαστος όσο το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα μένει αιχμάλωτο από τις αυθαιρεσίες των τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Όμως, οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του τουρισμού μέσα σε λίγες ώρες από τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε capital control ήταν εξαρχής παντελώς ανυπόστατοι και ατεκμηρίωτοι. Αντί δε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΟΤ, που από την αρχή συνιστούσαν ψυχραιμία και έθεταν το θέμα στην πραγματική του βάση, οι ίδιοι κύκλοι συνέχιζαν και βομβάρδιζαν με ψεύδη εργαζόμενους και επαγγελματίες εν μέσω τουριστικής σεζόν, με ζημιές τελικά απ' αυτήν την προπαγάνδα στον ίδιο τον τουρισμό.

Σαφώς, είναι βέβαιο ότι η πολιτική ηγεσία του τουρισμού πρέπει να λάβει σύντομα μέτρα τόσο για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού μετά τον έλεγχο κεφαλαιακής ροής, όσο και για την προστασία των επιχειρήσεων απέναντι σε όποια ύπουλα σχέδια επιχειρήσουν να μεθοδεύσουν συνθήκες απόσυρσης τουριστών από την Ελλάδα.

Το "ΟΧΙ" μάς πεισμώνει και μας δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Μια κυβέρνηση που λογοδοτεί σε ένα τέτοιο λαό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Ο λαός δείχνει την ενότητά του μέσα από τη δημοκρατική έκφρασή του. Και όποιο αποτέλεσμα και να προέκυπτε, είναι σίγουρο ότι η χθεσινή διαδικασία, όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να την αμαυρώσουν, αποτελεί τεράστιο λαϊκό κεκτημένο και συνήθεια που δε θα αλλάξει κι αυτό είναι μια ασπίδα προστασίας και μια εγγύηση για τον τουρισμό και όχι μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια