Απόψεις

Η κυβέρνηση λέγει ψέματα, μονίμως

Κάλεσα κάποιους συναδέλφους μου με γνώσεις Αγγλικής να μου εξηγήσουν το ερώτημα με απλά λόγια. Απέτυχαν.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Το «ναι» ή το «όχι» θα το κατανοήσουν ο καθένας με τον τρόπο του. Αυτό το ξέρει η κυβέρνηση. Για αυτό το σχεδίασε έτσι. Αυτό το ξέρουνε οι εταίροι μας.

Λυπάμαι. Η κυβέρνηση είναι ανειλικρινής. Στο ανώτατο όριο της ανειλικρίνειας: Στο ψεύδος. Δείξτε μου μια θέση της κυβέρνησης που να μην έχει διαψευστεί στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Ακόμα και σε λίγες ώρες. Δείξτε μου μια υπόσχεση που έχει υλοποιήσει. Με εξαίρεση την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Και τους πελάτες του κ. Κατρούγκαλου.

Προκαλώ τον καλόπιστο αναγνώστη. Τον έντιμο πολίτη αυτής της χώρας. Όχι το φανατικό που έχει έτοιμες τις απαντήσεις από πριν. Και όχι εκείνον που εντάσσει στη χώρα μας στην Ανατολή.

Σε ποια δημοκρατική χώρα διεξήχθη ποτέ δημοψήφισμα μέσα σε μια βδομάδα; Σε ποια χώρα χρησιμοποιείται ο κρατικός μηχανισμός ως προπαγανδιστικός; Σε ποια δημοκρατική χώρα ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας; Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός πλάι του απλώς χαμογελάει. Σε ποια δημοκρατική χώρα ο πρωθυπουργός κλείνει τις τράπεζες και κατηγορεί για αυτό όλους τους άλλους; Σε ποια δημοκρατική χώρα σοβαρών και εχέφρονων κατοίκων ο πολιτικός εκπρόσωπός τους από τη μια επαιτεί δανεικά με το τσουβάλι. Και από την άλλη βρίζει με τα χειρότερα λόγια τους εκπροσώπους των δανειστών του.

Θα το πω πολύ απλά. Την Κυριακή δεν πάμε βόλτα στα εκλογικά καταστήματα. Προσερχόμαστε με το διαρκές συναίσθημα ότι συνδιαμορφώνουμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Σχόλια