Απόψεις

Ραντεβού στη... "ρουλέτα"

Το μέλλον του τόπου στα χέρια όλων μας. Ο Αλέξης Τσίπρας δε θέλει να είναι ο ηγέτης ο οποίος θα φορτώσει το πολιτικό κόστος μιας χρεωκοπίας στις πλάτες του και αποφάσισε να ρίξει το "ανάθεμα" στον κόσμο. Όσοι δε ζουν ακόμα στη μετεκλογική μέθη και κατέβασαν το λάβαρο της "επανάστασης" θα κληθούν να αποφασίσουν για ένα κείμενο που δε γνωρίζουν καλά-καλά το περιεχόμενό του.

Της Κατερίνας Σαλαπάτα

Άρα τι μένει για να αποφασίσουν; Οι προτροπές των πολιτικών - και μόνον - που σίγουρα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα φροντίσουν να πολώσουν για τα καλά το κλίμα. Πολύ φοβάμαι πως αυτή η κατάσταση αργά η γρήγορα θα οδηγήσει στο... «ψηφίζεις ναι, φτου σου πατριδοκάπηλε» και στο... «ψηφίζεις όχι, γεια σου εθνικόφρων». Και κάπως έτσι θα έρθει τόσο ύπουλα ο... εθνικός διχασμός, μια εμφύλια διαμάχη (εντός ή εκτός εισαγωγικών), όπου μια υποθετική επιστροφή στη δραχμή θα την κάνει άκρως επικίνδυνη για όλους μας.

Διότι ουδείς θα φροντίσει να μας ενημερώσει για το... μετά μιας τέτοιας επιλογής. Ο Παπανδρέου όταν ανακοίνωνε τον Απρίλιο του 2010 την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, μεταξύ άλλων, έλεγε τα εξής δακρύβρεχτα: «Να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική. Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι». Λίγο αργότερα όλοι αναληφθήκαμε την επί γης... κόλαση. Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε.

Ξημερώματα Σαββάτου κ ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα, πρότεινε ουσιαστικά "όχι" στην Ευρώπη. Μόνο που ούτε εκείνος μας εξήγησε τι θα σημαίνει αυτό την επόμενη ημέρα. Η εντολή όμως που έλαβε την 25η Ιανουαρίου ήταν να διατηρήσει τη χώρα εντός ευρώ με μια συμφωνία η οποία θα στηριζόταν σε καλύτερους ή έστω διαφορετικούς άξονες. Δυστυχώς για όλους μας, απέτυχε... Ο «ασθενής» στην «εντατική» λοιπόν και ας ελπίσουμε το «θαύμα» που θα τον βγάλει από το «κώμα» να είναι η... οπισθοχώρηση των εταίρων στο τελευταίο «χαρτί» που έπαιξε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν...

Σχόλια