default-image

«Η Ελλάδα σώθηκε!»

Απόψεις
«Η Ελλάδα σώθηκε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναστέναξε μπροστά στο μικρόφωνο του ΒΒC. Η ανακούφιση και η λύτρωσή του ήταν μεγάλη. Η Ελλάδα σώθηκε. Με πρόσθετα φορολογικά βάρη ύψους 7,9 δισ. ευρώ.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Τουλάχιστον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το ακριβές βάρος αυτής της φορολογικής σούπερ καταιγίδας θα το μάθουμε σε λίγες μέρες. Θα είναι, τελικά, παραπάνω. Οι μικρές λεπτομέρειες των σχετικών συμβάσεων μπορούν να αποδειχτούν θανατηφόρες.

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Ήδη η κυβέρνηση ομολόγησε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πάει περίπατο. Όπως έχουμε επιμείνει έγκαιρα και από αυτή τη στήλη.

Να ξεκαθαρίσουμε και άλλο ένα κρίσιμο στοιχείο. Το e-mail του Γκίκα Χαρδούβελη αποδείχτηκε πολύ αθώο! Δεν ξεπερνούσε ούτε το 1/8 του τερατώδους φορολογικού βάρους που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση.

Πρέπει να λεχθεί σε κάθε Έλληνα πολίτη. Του υφάρπαξαν την ψήφο με πελώρια ψέματα. Και συνέχισαν να τον εμπαίζουν με ψέματα και λεονταρισμούς μετά τις εκλογές.

Μπροστά σε αυτήν την υφεσιακή καταστροφή πρέπει να αναγνωρίσουμε ένα μεγάλο θεσμικό κέρδος. Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος επιστρέφει στην Ευρώπη, έστω και ταπεινωμένο.

Και άλλο ένα κέρδος. Καταργήθηκε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης από υπουργός Οικονομικών στην πράξη. Η υπογραφή του δε μετράει. Αυτό, ως αμείλικτη υπόμνηση στους απανταχού φίλους του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News