default-image

"Να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρα της νέας γενιάς"

Απόψεις
"Να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρα της νέας γενιάς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνει αναλλοίωτος παρά το σκηνικό ύφεσης που έχει διαμορφωθεί ως απόρροια των λαθών που έχουν γίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες.

Του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη*

Το όραμα της νέας γενιάς για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των πολιτών, με ξεκάθαρες ιδέες και καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις, πρέπει να διαφυλαχθεί και να υλοποιηθεί από όλους εμάς που υπηρετούμε τους πολίτες.

Η κοινωνία της Κρήτης απαιτεί από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλήθειες και δεσμεύσεις, οι οποίες θα είναι υλοποιήσιμες, εφικτές και ρεαλιστικές, με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού. Η στασιμότητα που παρατηρείται στα έργα υποδομής μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί.

Πού μπορεί να πήγαν άραγε οι δεσμεύσεις για κατασκευή του ΒΟΑΚ και για το νέο αεροδρόμιο Καστελιού, όπως και μια σειρά αναπτυξιακών έργων που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων;

Κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ξεκάθαρα στους Κρητικούς γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχουν εκπονηθεί όλες εκείνες οι απαραίτητες μελέτες για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ. Πώς είναι άραγε δυνατόν να μιλάμε να αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων χωρίς έτοιμες μελέτες;

Οι πολίτες της Κρήτης έχουμε κουραστεί από αίολες υποσχέσεις και απαιτούν πράξεις. Ζητούν το νησί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του και να χαράξει τη δική του πορεία προς την ανάπτυξη και αξιοποίηση της νέας γενιάς.

Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πλεύσης και κατεύθυνσης σε μια συλλογική προσπάθεια με πρωτεργάτες νέους άφθαρτους ανθρώπους με ιδέες προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας κοινωνίας που πλήττεται μέσα σε ένα περιβάλλον ασφυξίας.

Η παράταξη "Κρήτη Μπορούμε", στην οποία είμαι επικεφαλής, παραμένει πιστή στις αξίες και στα ιδανικά που πρεσβεύει η νέα γενιά, με στόχο όλοι μαζί να αλλάξουμε τις πολιτικές που οδηγούν την Κρήτη στην υποβάθμιση. Ας μη μείνουμε στην πεπατημένη ότι για όλα φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση και η οικονομική κρίση.

Είναι στο χέρι μας μέσα από προγραμματισμό να σταθούμε στα πόδια μας, να προσεγγίσουμε και να αφουγκραστούμε το σφυγμό της κοινωνίας και να διεκδικήσουμε. Η πείρα ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει το δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία, ωστόσο η δίψα για αλλαγή που πρεσβεύει η νέα γενιά είναι άκρως απαραίτητη και αποτελεί το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας.

Έχουμε ξεκινήσει ένα όμορφο ταξίδι σε κάθε γωνιά της Κρήτης. Τα προβλήματα κάθε περιφερειακής ενότητας είναι ξεχωριστά, ωστόσο η Κρήτη είναι ενιαία. Μια Κρήτη πρωτοπόρα. Ένα νησί με χαμογελαστούς και περήφανους ανθρώπους. Η νέα γενιά βρίσκεται στο προσκήνιο και πρεσβεύει το κάτι διαφορετικό. Πρεσβεύουμε τη νέα γενιά και αποτελεί υποχρέωσή μας να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο των παιδιών μας.

* Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης είναι επικεφαλής της παράταξης "Κρήτη Μπορούμε" και περιφερειακός σύμβουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News