Απόψεις

Δεν έχουν εντολή για ρήξη

Ο κόσμος που μαζεύτηκε δεν ήταν σπουδαίος. Κάποιοι ισχυρίζονται πως δε γέμισε ούτε η μισή πλατεία του Αγίου Τίτου. Ούτε απέδειξε ότι είναι χαρισματικός. Διάβαζε ένα μονότονο κείμενο από το οποίο δεν απομακρύνθηκε. Θα κρατήσω μόνο μία φράση του. «Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη».

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Πού τα περασμένα μεγαλεία; Όπου, μαζί με άλλους, αρκετούς, κρατάγαμε τη σημαία της επαναστατημένης ρήξης. Σαν να πλησιάζουν οι ώρες. Και τα παχιά λόγια μετατράπηκαν σε φούσκες. Με κίνδυνο να σκάσουν.

Πού εκείνες οι μέρες που ο Γιάννης Βαρουφάκης επιχειρούσε να κάνει μαθήματα διδασκαλίας στους Ευρωπαίους;

Πού εκείνα τα μεγαλεία όπου ο Αλέξης Τσίπρας βροντοφωνούσε στα κλειστά ακροατήρια των διαφόρων συνιστωσών και τάσεων πως η Ευρώπη Αλλάζει. Χάρις σε εμάς. Και με αρχηγό τον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι μέρες, που απομένουν, είναι λίγες. Δε συμμερίζομαι απολύτως ότι η 18η θα αποδειχθεί η κορύφωση της ελληνικής τραγωδίας. Κάτι θα βρεθεί. Και θα φτάσουμε στο συμβιβασμό.

Αχ αυτός ο συμβιβασμός. Ξεχάσαμε τη λέξη και τον επιθετικό προσδιορισμό "έντιμος". Τώρα θα πονάει πολύ. Και κάθε μέρα που φεύγει θα πονάει ακόμα πιο πολύ. Υπολογίζεται πως για το 2015 και το 2016 οι φοροκαταιγίδα θα ανέλθει στο ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό το φοβερό βάρος το προτείνουμε εμείς αυτή τη στιγμή. Δηλαδή μέχρι χθες.

Πώς εξηγείται αυτή η κατάρρευση της διαπραγμάτευσης; Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Δε μας εμπιστεύονται. Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Προσπάθησαν να εμπιστευτούν τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του άλλα δεχότανε. Και άλλα εκστομίζει στους Έλληνες ιθαγενείς.

Σχόλια