Απόψεις

Το λιβάδι με τις... μαργαρίτες

Η χθεσινή μέρα μου έδωσε αρκετές αφορμές για να καταλήξω σε ένα χαριτωμένο συμπέρασμα. Πρωί-πρωί ακούσαμε το συμπαθέστατο κατά τα άλλα υπουργό Υγείας να διηγείται και να μας αποκαλύπτει τον πανικό του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Προσωπικά δεν αποκλείω τα προβλήματα μιας μικρής χώρας να απασχολούν τον αρχηγό της πιο ισχυρής χώρας του κόσμου. Τον πλανητάρχη. Απλώς με ξένισε έως διασκέδασε.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Ο "πανικός" του κ. υπουργού Υγείας.

Λίγο νωρίτερα διάβασα το facebook του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά. Ενημέρωνε την Ευρώπη και όλο τον κόσμο για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Και περίμενε οι αρχηγοί κρατών και οι κορυφαίοι των διεθνών οργανισμών να του απαντήσουν με επίσημα χαρτιά, επίσημες υπογραφές και σφραγίδες. Και να διαμαρτύρεται παραξενεμένος για τη μη απάντησή τους.

Λίγο μετά πληροφορήθηκα ότι σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μητρόπουλος (Αλέξης κι αυτός) απείλησε την κυβέρνηση, τον συνονόματό του πρωθυπουργό, τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Γιούνκερ και τον... Ομπάμα πως αυτός δεν πρόκειται να εγκρίνει με την ψήφο του τις κυοφορούμενες συμφωνίες.

Δε θυμάμαι ποια ώρα ακριβώς το έμαθα, πως η iskra.gr, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Αριστερής Πλατφόρμας, κατακεραύνωνε και αυτή τους δανειστές και τους Ευρωπαίους για τους όρους της συμφωνίας που μάλλον έχουμε καταλήξει.

Πράγματι ο πρωθυπουργός έχει πρόβλημα. Όλους αυτούς. Που κάνουνε παιχνίδια. Που κάνανε όπως και ο πρωθυπουργός προεκλογικά παιχνίδια. Με εκείνον τον περιβόητο πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Φαρμακοποιών κ. Κ. Λουράντο, που μετέτρεψε τα εντεκάμισι χιλιάδες φαρμακεία σε προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακαλώ μη φοβηθείτε. Θα πονέσουμε και θα υπογράψουμε. Περισσότεροι και περισσότερα.

Σχόλια