default-image

Με ψέματα χάνουμε και τους φίλους που μας απέμειναν

Απόψεις
Με ψέματα χάνουμε και τους φίλους που μας απέμειναν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες έγραψα για ένα πελώριο ψέμα. Ότι, δήθεν, το 47σέλιδο κείμενο που στείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα στους δανειστές δεν περιείχε τις δικές μας προτάσεις. Αλλά το αποτέλεσμα των συζητήσεων στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group. Δυστυχώς, το ψέμα αυτό το ξεστόμισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών. Κάποιος φίλος της στήλης με έψεξε. Έχεις αποδείξεις για αυτό το βαρύ χαρακτηρισμό; Οφείλω να του απαντήσω.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Πρώτον: Το κείμενο απεστάλη εκείνο το μοιραίο βράδυ που συνεδρίαζαν οι κορυφαίοι στο Βερολίνο από εμάς. Με τυμπανοκρουσίες. Ότι, δήθεν, τους προλάβαμε. Πριν μας στείλουν αυτοί το τελεσίγραφο. Και θαυμάζαμε εαυτούς και αλλήλους για την ευφυή κίνηση. Και τότε μοιράστηκαν από του Μαξίμου τα διάφορα non paper γεμάτα θυμιατά.

Δεύτερον: Στις 47 σελίδες περιέχονται θέματα, που ξέρουμε πολύ καλά, πως ποτέ δε συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες. Όπως το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ούτε καν σε μυστικούς διαδρόμους ή σε σκοτεινά δωμάτια των Βρυξελλών. Και ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου δε διένειμε ένα τέτοιο non paper.

Τρίτον: Όλο το κείμενο των 47 σελίδων περιέχει κομμάτια από τις ιδέες Βαρουφάκη. Που έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων ως απαράδεκτες. Λέτε και αυτές οι Βαρουφικές ιδέες να συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες και δεν το πήραμε είδηση, ούτε οι δανειστές ούτε εμείς; Τόσον καιρό;

Το τελευταίο ψέμα. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έγραψαν το περασμένο Σάββατο την είδηση ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να μιλήσει με τον Γιούνκερ και αυτός αρνήθηκε. Πάλι το γραφείο Τύπου του Μαξίμου το διέψευσε ως παραφιλολογία. Χθες ο Γιούνκερ επιβεβαίωσε την είδηση. Μήπως έτσι χάσαμε και τον τελευταίο φίλο; Όπως έγραψε η Le Monde;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News