default-image

Τελικά διάλογος μεταξύ κουφών;

Απόψεις
Τελικά διάλογος μεταξύ κουφών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λοιπόν. Έχουμε και τα δύο κείμενα μπροστά μας. Επιτέλους! Το ένα είναι το κείμενο που έχουν ετοιμάσει Θεσμοί-Τρόικα. Μόνο πέντε σελίδες. Το άλλο. Είναι το δικό μας. Αυτό που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση. Σαράντα εφτά σελίδες. Μπορούμε λοιπόν να προβούμε στις ακόλουθες παρατηρήσεις.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Παρατήρηση πρώτη: Το περιεχόμενο των δύο κειμένων αποδεικνύει ότι έχουν διεξαχθεί διαπραγματεύσεις διάρκειας τεσσάρων μηνών ανάμεσα σε κουφούς.

Παρατήρηση δεύτερη: Αν πιστεύαμε την κυβέρνηση, έπρεπε τα δύο κείμενα να έχουν συγκλίνει σε σημαντικό βαθμό. Αν πιστεύαμε τους ξένους, τότε για τη σύναψη συμφωνίας έπρεπε να περπατήσουν και τα δύο μέρη πολύ. Μάλλον είχαν δίκιο οι ξένοι θεσμοί-δανειστές.

Παρατήρηση τρίτη: Ή μας δούλευαν οι ξένοι ηγέτες και ο πρωθυπουργός μας δεν το καταλάβαινε ή μας δούλευε ο πρωθυπουργός μας με βάση το περιεχόμενο των μακρών συζητήσεων που είχε με τους ξένους ηγέτες. Το πιο πιθανό; Από έλλειψη εμπειρίας ο Αλέξης δεν κατανοούσε το ουσιαστικό περιεχόμενο των φιλοφρονήσεων στις οποίες επιδίδονται γενικώς οι Ευρωπαίοι και η... Δύση. Αλλιώς, τι συζητούσε με αυτούς;

Παρατήρηση τέταρτη: Το δικό μας κείμενο με τις δικές μας προτάσεις μεταθέτει τα προβλήματα και την επίλυσή τους στο μέλλον. Προς το παρόν κανένα μέτρο. Αφήστε μας να ζήσουμε σύμφωνα με τα ψεύτικα λόγια της Θεσσαλονίκης. Να το πω διαφημιστικά «αφήστε μας ζήσουμε το μύθο μας».

Παρατήρηση πέμπτη: Μερικά από αυτά, που προτείνουμε, προκαλούν έκπληξη. Όπως η νομιμοποίηση των τουριστικών λεωφορείων στην αφαίρεση έργου από τους ταξιτζήδες. Όπως η πρόβλεψη για τη συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων. Σχεδόν, όπως και πριν. Όπως η λήψη μέτρων κατά κάποιων μέτρων κατά των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Παρατήρηση έκτη: Τελικά θα συμφωνήσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News