default-image

Θα περάσει και αυτό

Απόψεις
Θα περάσει και αυτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δε φανταζόταν αυτήν την εξέλιξη. Οι στίχοι του Πορτοκάλογλου μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι. Λένε απλά πράγματα. «Μπορεί να φταίμε και εμείς... Είναι η πόλη μου καμένη. Είναι η χώρα μου μισή. Νικητές και νικημένοι, όλοι χάσαμε μαζί».

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Τελικά δεν πέρασαν. Τους ανέλαβαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους κατακρεούργησαν. Τους καταδίκασαν. Αυτό δα έλειπε. Είναι δυνατόν κάποιος να μιλά για προσωπική ευθύνη όλων μας; Μήπως έτσι ταυτίζεται με κάποιο κόμμα;

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι γνωστός και συνεπής σε μια πορεία ζωής και δημόσιας παρουσίας με έντονα τα στοιχεία της αμφισβήτησης απέναντι σε όλες τις κυρίαρχες αντιλήψεις. Έτσι και τώρα.

Και γι' αυτό "του την πέσανε". Είναι γνωστά τα ιδεολογικά κέντρα που θέλουν να "καπελώσουν" ιδεολογικά ολόκληρη την κοινωνία. Είναι γνωστό ότι όποιος δε συμφωνεί μαζί τους είναι "λαμόγιο". Είναι προδότης. Είναι τοκογλύφος. Ανήκει στην "Τρόικα εσωτερικού". Και άλλα τινά και φτηνά.

Πολύ γρήγορα η Κυβέρνηση, και όσοι τη στηρίζουν, σπεύδει να αντιμετωπίσει ως "εχθρούς" όποιους δε συμφωνούν μαζί της. Τους λοιδορεί. Τους δυσφημεί. Τους απαξιώνει. Δυστυχώς - δυστυχώς έχει βρει και μια περίεργη κατσούνα. Το Προεδρείο της Βουλής. Που συμπεριφέρεται ως εάν έχει αλλάξει η χώρα καθεστώς. Το 'χω ξαναγράψει. Υπάρχουν πολλά σημάδια ενός υφέρποντος Μακαρθισμού.

Κορυφαίο παράδειγμα η υπόθεση της Έλενας Παναρίτη. Δε γνωρίζω τα ουσιαστικά της προσόντα. Και με ενοχλεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της. Από την άλλη, σε τι υστερεί από την κυρία Ραχήλ Μακρή;

Και αυτό θα περάσει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News