default-image

Ποιος προστατεύει ποιον

Απόψεις
Ποιος προστατεύει ποιον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία του πρωθυπουργού ως προς όλα τα σημεία. Ξέρω, όμως, πολύ καλά πως σε συμφωνία θα φτάσουμε με τους δανειστές-εταίρους. Μάλλον δύσκολο μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πάντως, πιο κοντά στις κρίσιμες ημερομηνίες. Και ειδικά σε αυτές που μαρκάρουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Η συμφωνία θα είναι οδυνηρή. Πολύ κοντά στους όρους που θέτουν οι δανειστές-εταίροι μας. Και άσχετοι με τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Άλλωστε, είναι εύλογη μια τέτοια εκτίμηση μια και οι θέσεις των δανειστών -εταίρων μας στηρίζονται πάνω σε διεθνείς ή ευρωπαϊκές συνθήκες. Πάντως η οδυνηρή αυτή συμφωνία δε θα είναι αβάσταχτη.

Θέλω όμως να επιστρέψω πιο καθαρά στα εσωτερικά μας. Ο υπουργός Προστασίας Όλων μας δηλώνει ότι απειλείται. Τον απειλούν τρεις κατηγορίες συμπολιτών μας. Οι εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου! Εύλογο. Οι έμποροι ναρκωτικών! Αναμενόμενο. Η τρίτη κατηγορία είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Δέχεται απειλές από τους αντεξουσιαστές! Τους συνδέει μάλιστα και με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι κοινό μυστικό. Μία ή δύο συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέσεις πολιτικής αλληλεγγύης με κομμάτια του αντεξουσιαστικού χώρου. Είναι βέβαιο ότι αυτές οι συνιστώσες δεν επηρεάζουν την κυβερνητική πολιτική. Ούτε μπορούν να την εκβιάζουν.

Όμως, τώρα πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Ανάμεσα στα άλλα, τα πολλά και δύσκολα, οφείλει να απαλλαγεί από ό,τι τον συνέδεε με την πορεία του 3%. Διαφορετικά δυσφημείται.

Είναι δύσκολες οι σημερινές περιστάσεις. Και εξαιρετικά πολύπλοκες. Ειδικά, μάλιστα, αν ο υπουργός Προστασίας Όλων μας δεν έχει προστασία από εκείνους που τον στηρίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News