default-image

Από το "Εδώ και τώρα" στο "Τώρα"

Απόψεις
Από το "Εδώ και τώρα" στο "Τώρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80 κυριαρχούσε και δονούσε τις λαϊκές μάζες ένα ολιγόλογο σύνθημα: «Εδώ και τώρα». Σε αυτό το σύνθημα αποτυπωνόταν ένα βαθύτερο αίσθημα και ανάγκη. Να αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα. Να αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα και στον τόπο που γεννιώνται οι ανάγκες. Ήταν το σύνθημα της Αλλαγής. Το πρωτοβροντοφώναξαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές. Και μετά τους ακολουθήσαμε και εμείς.

Με τον καιρό το σύνθημα ξέφτισε. Ανακάλυψαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε εμάς πως τα πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα. Και δεν αλλάζουν γρήγορα. Και... κάποιοι κουράστηκαν και αποτραβήχτηκαν. Και μερικοί μείναμε στο λεκτικό πλαίσιο του συνθήματος.

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Τζακ Λιου, είπε χωρίς περιστροφές στον πρωθυπουργό της χώρας μας. «Συμφωνία τώρα». Δεν ξέρουμε άλλες λεπτομέρειες από το τηλεφώνημα. Άλλωστε, ήτανε ένα από τα πολλά που του είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Πού οι καιροί που γεμίζαμε τις πλατείες και τις λεωφόρους με ένα άγριο σύνθημα: «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών».

Τώρα τους παρακαλάμε. Και σωστά. Γιατί μόνο αυτοί έχουν τη δύναμη να μαλακώσουν τους Ευρωπαίους. Και φυσικά και το ΔΝΤ.

Πώς αλλάζουνε τα πράγματα;!!! Μα, κάποια πράγματα δεν αλλάζουνε καθόλου. Όπως οι συγκεκριμένες ιδεοληπτικές συμπεριφορές μερικών από τα πιο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμη η συμφωνία. Και παράλληλα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μάς ενημέρωσαν ότι έχουν γράψει τη συμφωνία από τη μεριά της Ελλάδας. Κάπου είκοσι σελίδες.

Αυταπάτες! Η συμφωνία γράφεται στις Βρυξέλλες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News