default-image

Τι πραγματικά θέλει ο Βαρουφάκης;

Απόψεις
Τι πραγματικά θέλει ο Βαρουφάκης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έκανε το θαύμα του. Πάλι! Το μεσημέρι κάλεσε στο Υπουργείο τους οικονομικούς συντάκτες. Και βρήκε, περίπου, την ευκαιρία για να τους ανακοινώσει ότι θα επιβληθεί φόρος στις συναλλαγές με τα ΑΤΜ. Οι αντιδράσεις ήταν πελώριες.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Άναψαν ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα σε ελάχιστες ώρες βγήκε μια νεότερη ανακοίνωση... Δεν είναι πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών η επιβολή ενός τέτοιου επαχθούς μέτρου. Πρόταση ήταν των δανειστών. Και ως τέτοια η Ελληνική Κυβέρνηση την απέρριψε! Με αξιοπρέπεια! Ως συνήθως!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης (με όσα «ν» θέλει!) Βαρουφάκης δημιουργεί προβλήματα. Η καταμέτρησή τους αγρεύει διψήφιους αριθμούς. Μερικοί είναι κατακόκκινοι. Όπως εκείνο με την υποκλοπή των συζητήσεων στο Eurogroup. Όπως εκείνο με το περίφημο «δάκτυλο». Που θα έβαζε στους Γερμανούς.

Η εκτίμηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι ο Πρωθυπουργός παλεύει να βρει λύσεις, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης δημιουργεί μόνο προβλήματα, πρέπει να είναι ακριβής.

Θα προχωρήσω ένα βήμα πιο πέρα. Ο Γιάννης Βαρουφάκης δε θέλει τη λύση. Έχει επενδύσει όλη τη στρατηγική του στο να φτάσουμε σε μια ρήξη. Εκεί βλέπει τον κορυφαίο ρόλο του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News