Απόψεις

Πολλά τα βαρίδια, με δική του ευθύνη

Ο πρωθυπουργός κινείται πολύ. Ταξιδεύει πολύ. Τηλεφωνεί πολύ. Στέλνει μηνύματα παντού. Δίνει εντολές για ανακοινώσεις χωρίς υπογραφές. Ανασυντάσσει την ομάδα διαπραγμάτευσης. Τους χαρίζει διαφορετικά ονόματα κάθε φορά. Και βάζει τον ταλαίπωρο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκδίδει ανακοινώσεις.

Της στιγμής. Με διαφορετικό περιεχόμενο κάθε φορά. Ξέρει πολύ καλά την προσωνυμία της ενδεχόμενης εθνικής τραγωδίας. Θα έχει ως ρίζα το δικό του επώνυμο. Και αυτό φαίνεται να τον απασχολεί. Τουλάχιστον τελευταία. Πέρασαν οι ανέφελες μέρες της ανέξοδης αντιπολίτευσης. Και μοιάζουν να είναι μακρινό όνειρο τα εφηβικά του χρόνια, που τα δαπανούσε καταλαμβάνοντας το σχολείο του.

Είναι δεδομένη η εκτίμησή μου ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Και αυτό προκύπτει από μια σειρά εκτιμήσεων. Τόσο στο εξωτερικό. Όσο και στο εσωτερικό. Από την άλλη, αργούμε πολύ. Είναι και αυτές οι "κόκκινες γραμμές"! Για οτιδήποτε δε μας αρέσει. Σε εμάς, στους φίλους μας και στις παρέες μας. Κόκκινες γραμμές για τη Σαντορίνη. Κατακόκκινες για τη Μύκονο. Και ό,τι ήθελε να βάλει ο νους του κάθε αδέξιου.

Αργούμε πολύ. Γιατί πάμε χωρίς δικές μας προτάσεις. Εκτός αν θεωρούμε σαν τέτοιες τις εκθέσεις ιδεών του κ. Γιάννη Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος μπορεί να ξέρει τις διάφορες οικονομικές θεωρίες. Αλλά προφανώς είναι "σκράπας" στην άσκηση πολιτικής. Τρανή απόδειξη όλες οι ατεκμηρίωτες προτάσεις μας για το ΦΠΑ.

Δεν είναι ο μόνος. Σκράπας, αδέξιος και επικίνδυνος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πέταξε στην Αμερική απρόσκλητος. Και αφού τους χάρισε στα λόγια το μισό Αιγαίο, τους πρότεινε την Κάρπαθο για νατοϊκή βάση.

Ο πρωθυπουργός έχει πολλά βαρίδια. Με δική του ευθύνη. Ας απαλλαγεί από αυτά. Την επόμενη ημέρα της συμφωνίας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Σχόλια