Απόψεις

Δύσκολη η διακυβέρνηση, πιο δύσκολη η Δημοκρατία (2)

Τα γεγονότα είναι πολλά και ραγδαία. Δεν προλαβαίνει κάποιος να τα καταγράψει. Και αναδεικνύουν όλα τους ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Που επιβάλλουν να επαναλάβω το χθεσινό τίτλο.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε το ρόλο της. Πάλι! Φαίνεται ότι εννοεί στα ακραία όρια ότι είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγοντας της χώρας. Μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά τον πρωθυπουργό. Αλλά με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα. Σαν να θέλει να συγκυβερνήσει με το νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας. Και να ξεπεράσει ακόμα και τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του.

Διαπληκτίζεται με το βενζινά της γειτονιάς της. Με τους βουλευτές, που νουθετεί με απαξιωτικό τρόπο. Με τους υπουργούς, που τους ανταγωνίζεται. Και χθες με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή. Με τη συνοδεία, φυσικά, τηλεοπτικών συνεργείων.

Δικαιολογημένα το Ποτάμι "συμπονεί" τον πρωθυπουργό για την αλλοπρόσαλλη θεσμικά συμπεριφορά της.

Ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης μάς επιφύλαξε οδυνηρές εκπλήξεις! Πάλι! Ομολόγησε σε ξένη εφημερίδα, μεταξύ άλλων, δύο φρικώδη πράγματα: Είναι τρομοκρατημένος από την πορεία της οικονομίας! Αυτός! Που τη διαχειρίζεται! Για λογαριασμό όλων μας! Και δεύτερο, εξίσου φρικιαστικό: Ομολόγησε (ή επαίρεται!) ότι έχει μαγνητοφωνήσει κρυφά τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών κατά την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας. Ο αθεόφοβος θα έπρεπε να το διαψεύσει για να διασωθεί το κύρος, τουλάχιστον, των αξιωματούχων της χώρας. Χθες το απόγευμα το ομολόγησε έμμεσα εκ νέου!

Με αυτά και άλλα οι αφερέγγυες και ανεφάρμοστες προτάσεις του για το ΦΠΑ δεν έχουν προοπτική.

Έτσι δεν κυβερνιέται η χώρα. Ούτε προάγεται η ελληνική Δημοκρατία.

Σχόλια