default-image

Τα νέα είναι καλά, ειλικρινά!

Απόψεις
Τα νέα είναι καλά, ειλικρινά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα είναι καλά. Κατά βάση. Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει συμφωνία ως προς τα δημοσιονομικά μέτρα. Ως προς τους νέους φόρους. Τον ΕΝΦΙΑ. Τα έκτακτα χαράτσια. Τον ενιαίο συντελεστή στο ΦΠΑ ύψους 18%. Και κάποια άλλα, που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Το πακέτο είναι σκληρό. Πιο σκληρό και από εκείνο του Χαρδούβελη. Πιο βαρύ για τις λαϊκές τάξεις. Αναπόφευκτα. Τον Οκτώβριο του 2014 υπήρχαν κάποια δειλά σημάδια ανάκαμψης. Όχι σπουδαία για να καμαρώνει ο Αντώνης Σαμαράς για το δικό του success story. Τώρα, όμως, η οικονομία έχει εκτροχιαστεί. Για να τα βγάλουμε στοιχειωδώς πέρα σπάσαμε και τους κουμπαράδες στις πιο μακρινές πρεσβείες μας. Να συμπληρώσω την εικόνα. Το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό θα πάει για το φθινόπωρο. Οι εταίροι έχουν κατανοήσει πως η κυβέρνηση έχει φτάσει στα όριά της.

Τα τελευταία νέα επιβεβαιώνουν μια θέση που υποστηρίζω εδώ και καιρό. Τα έχουμε βρει με τους εταίρους. Μόνο που ψάχνουμε (και τα δυο μέρη) πως θα περάσουν τη νέα συμφωνία στο εσωτερικό του καθενός μας.

Είναι σαφές πως μπαίνουμε σε μια καινούργια πολιτική φάση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παίρνουνε κεφάλι. Παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας δε συμφωνεί και αποδοκιμάζει τον τρόπο και τη μέθοδο

διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Μέσα σε δύο μήνες η κυβέρνηση έχασε την εμπιστοσύνη του λαού. Από το 72% του Μάρτη, έπεσε στο μισό εκείνων που επικροτούν τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Δεν είναι κακό. Όπως και δεν είναι κακός ο λόγος που εκφώνησε χθες ο πρωθυπουργός στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών. Ώριμος λόγος. Μόνο που θα μπορούσε να τον είχε εκφωνήσει και ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News