default-image

Να μη χάσουμε αυτό το παιχνίδι

Απόψεις
Να μη χάσουμε αυτό το παιχνίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε με πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις. Οι τουρίστες θα πάρουν το μέγεθος αριθμητικού «τσουνάμι». Οι προοπτικές τον περασμένο Νοέμβριο έμοιαζαν φανταστικές. Ακολούθησε η πολιτική κρίση. Και η αβεβαιότητα. Οι πρώτες εκτιμήσεις φάνηκαν υπερβολικές, η αισιοδοξία μετριάστηκε. Παρ' όλα αυτά, οι αφίξεις είχαν θετικό πρόσημο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Κάθε επόμενη ημέρα διαψεύδει την προηγούμενη.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Οι πρώτοι επισκέπτες μας δεν επιστρέφουν ενθουσιασμένοι. Κάποιους τους μπέρδεψε ο καιρός. Αλλά αυτός ο διάολος της φετινής χρονιάς δεν τα καταφέρνει όλα μόνος του. Ορισμένες παραλίες στο νησί μας έχουν υποστεί πολλών ειδών ταλαιπωρίες. Από την ίδια τη φύση. Και από το ανθρώπινο χέρι. Τα μπάζα φέτος είναι πάρα πολλά. Και πολλοί παραλιακοί δρόμοι έχουν καταστραφεί και στήνουν σε κάθε ανυποψίαστο οδηγό όλων των ειδών τις παγίδες.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Οι πρώτοι επισκέπτες μας μεταφέρουν πίσω στις πατρίδες τους πολλές από τις άσχημες εμπειρίες τους. Όχι σπάνια μας συκοφαντούν. Με τις υπερβολές των εντυπώσεών τους. Ακόμα χειρότερα: οι tour operators (τα ταξιδιωτικά γραφεία, δηλαδή) είναι οι πρώτοι δέκτες των παραπόνων. Και αυτά έχουν τον τρόπο τους να είναι οι πιο δραστικοί πολλαπλασιαστές.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αν δεν παρθούν μέτρα με όρους έκτακτης ανάγκης. Αν δεν κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και δεν ευαισθητοποιηθεί η κεντρική εξουσία. Φοβάμαι ότι όλων η προσοχή έχει επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν κάποιοι λίγοι και περίπου στα κρυφά. Και δεν ασχολούμαστε και δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που, όποιες και αν είναι οι διαστάσεις τους, παραμένουν καυτά.

Θα είναι κρίμα να χάσουμε και αυτό το παιχνίδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News