Απόψεις

Αυτά είναι ψιλά γράμματα

Κρήτη 2015, δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά, Αγία Βάρβαρα.

Αναρίθμητες οι λακκούβες μαμούθ στο χιλιοταλαιπωρημένο δίκτυο προς την Αγία Βαρβάρα. Ο νέος δρόμος ακόμα τελειώνει και τελειωμό δεν έχει, και οι λακκούβες-κίνδυνος θάνατος λόγω της βαρυχειμωνιάς. Τα βουλκανιζατέρ στην Αγία Βάρβαρα αδιάψευστος μάρτυρας που, λόγω της αμέλειας, της αδιαφορίας, της έλλειψης ευθύνης, δεχόταν καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα με σκασμένα λάστιχα και όχι μόνο!

Του Μάνου Δασκαλάκη

Εκτός από αυτά δε λείπουν και οι κατολισθήσεις με τα χώματα και τους βράχους να παραμένουν στο οδόστρωμα τώρα και μήνες.

Αλήθεια, τώρα και μήνες δεν ενημερώθηκε κανείς, δεν πέρασε κανένας να πάει για Μεσαρά; Περιφέρεια και Δήμος Γόρτυνας ας περάσουν για να καταγράψουν όλα αυτά που μας περιγράφει νεαρός Έλληνας μετανάστης πλέον στη Γερμανία, ο οποίος κάθε φορά που έρχεται στην πατρίδα του πληγώνεται. Ο ίδιος νεαρός σε μια γραπτή εξομολόγησή του προς εμένα τονίζει ότι όλα αυτά πάνε τη χώρα ακόμα πιο πίσω για θέματα που σε άλλες χώρες όπως τη Γερμανία, όπου ζει τώρα, χαρακτηρίζονται αυτονόητα. Η κατάσταση στο δρόμο είναι απλά τραγική και μάλιστα ο ίδιος ο καταγγέλλων μου αναφέρει: «Ευθύνη βαραίνει κατά την άποψή μου και το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο, όπως θα διαπιστώσετε, σε μια από τις διαδρομές έχει ξύσει με μηχάνημα και έχει διανοίξει λακκούβα τουλάχιστον 20 πόντων με σκοπό να μπει πίσσα και, όπως καταλαβαίνετε, πίσσα δεν μπήκε ποτέ! Ας μας εξηγήσει ποιος πήρε την απόφαση να γίνει αυτό και γιατί δεν καλύφτηκε το σημείο-καρμανιόλα! Δεν έχει ξαναγίνει! Είναι ο δρόμος ο οποίος διασχίζεται καθημερινά από χιλιάδες ντόπιους και ξένους!».

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τι θα γίνει στο ενδεχόμενο ενός σοβαρού τροχαίου τη νύχτα, καθώς οι μεγάλοι κρατήρες δεν μπορούν να γίνουν ορατοί από οδηγούς Ι.Χ. και δικυκλιστές. Βέβαια για αποκατάσταση ζημιών ούτε λόγος. Τελικά σε αυτό τον τόπο ποσό δύσκολο είναι ό,τι χαλάει να φτιάχνεται χωρίς να μπαίνουμε εμείς οι πολίτες στη διαδικασία να καταγγέλλουμε αυτές τις τραγελαφικές αληθινές ιστορίες;

Έλεος πια! Πάντως, ο νεαρός πλέον μετανάστης από τη Γερμανία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην αγαπημένη του Κρήτη αναρωτιέται απευθυνόμενος προς κάθε αρμόδιο: «Αλήθεια, στη λακκούβα των 20 πόντων και βάλε, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη στροφή, εσύ δε φρέναρες απότομα ή δεν έκανες ελιγμό με σκοπό να την αποφύγεις και να μη σπάσεις το αυτοκίνητό σου;».

Ερώτημα που, όπως όλα δείχνουν, δε θα απαντηθεί ποτέ γιατί τελικά, φίλε μου, στην Ελλάδα του 2015 αυτά είναι ψιλά γράμματα!

Σχόλια