Απόψεις

"Θα τους τρελάνουμε;" ή θα μας τρελάνουνε;

Ξάφνιασε η αρχική δήλωσή του. Σαν να παρότρυνε τους άλλους φυλακισμένους να λιντσάρουν το δράστη της πιο στυγερής δολοφονίας των τελευταίων ετών. Είναι γνωστή η πραγματικότητα από προηγούμενα εγκλήματα της ίδιας ποιότητας και της ίδιας φρικαλεότητας. Ο δράστης αυτοκτονεί ή τον "αυτοκτονούν". Κάποιοι μέσα στις φυλακές. Είναι επίσης γνωστό ότι ο κόσμος της φυλακής έχει τους δικούς του κανόνες. Που δε συγχωρούν τους παιδοκτόνους.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Ο υπουργός για τη Δημόσια Τάξη είναι πιο προσεκτικός από τους περισσότερους συνάδελφούς του. Το λάθος του όμως αυτό είναι φοβερό. Άλλο ο εγκληματολόγος, που ενδεχομένως δεν τον ακούν. Και άλλο ο πολιτικός προϊστάμενος που μιλά και με λόγια και με υπονοούμενα και με κινήσεις.

Αυτό το λάθος αναδεικνύει και μια σειρά άλλων λαθών που χαρακτηρίζουν αρκετούς υπουργούς και άλλους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς. Σαν να κινούμαστε τη λογική του 15νταμελοούς στο γυμνάσιό μας. Σαν να εκτοξεύουμε αντικείμενα στο αμφιθέατρο εναντίον των αντιφρονούντων. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα όταν είσαι υποχρεωμένος να ασκείς πολιτική σε εθνικό επίπεδο. Χωρίς να αποκλείονται λασπόνερα σε διεθνές επίπεδο.

Τρανό παράδειγμα μέσα στην ίδια μέρα. Χθες είχα γράψει ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές-εταίρους. Αυτό ήταν συνεκτίμηση πληροφοριών και ενδείξεων. Προς το βράδυ φάνηκε να διαψεύδεται το αισιόδοξο σενάριο. Άλλα λέει το Μαξίμου. Άλλα ο Δραγασάκης στη Φρανκφούρτη. Και άλλο πεντοζάλη έπαιξε ή του έπαιξαν ο Βαρουφάκης στο Παρίσι.

Παραζάλη αντί για πεντοζάλη; Έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στους γραφιάδες της κυβέρνησης; Η προσωπική μου ερμηνεία είναι πολύ απλή. Ο καθένας τους απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο.

Και μόνο για αυτό νοιάζεται. Δυστυχώς.

«Θα τους τρελάνουμε;» ή θα μας τρελάνουνε;

Σχόλια