Απόψεις

Απ’ το χασίσι στους δρόμους στις χυδαιότητες στη Βουλή!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η χυδαιότητα στη Βουλή. Οι βρισιές εκτοξεύονται σαν από παλιό καραγωγέα. Ο χώρος για επιχειρήματα διαρκώς συρρικνώνεται. Συνθήματα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κάποιοι παριστάνουν τους μοναδικούς πατριώτες. Και όλοι οι απέναντί τους σαν αποκλειστικούς προδότες.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Θεωρούσα την προηγούμενη Βουλή τη χειρότερη από όλες της Μεταπολίτευσης. Δεν είχαμε γνωρίσει την παρούσα Βουλή. Και, δυστυχώς, χυδαιολογούν Υπουργοί! Και μέλη του Προεδρείου της Βουλής!

Μια μελαγχολική διαπίστωση. Οι φωτογράφοι και οι ωτακουστές είχαν στραμμένα μόνιμα το φακό και τα αφτιά στην πτέρυγα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα συμπεριφέρονται ως «Παναγίες». Δίνουν εξετάσεις στη Δικαιοσύνη και στην κοινή γνώμη. Σήμερα ο φακός αναζητάει πρόσωπα σε άλλες πτέρυγες. Και τα αφτιά είναι ορθάνοιχτα για να καταγράψουν σκαμπρόζικα σχόλια απ' το Προεδρείο της Βουλής. Και από τα έδρανα της Κυβέρνησης.

Χτες ξεπέρασαν κάθε όριο. Δε θα αναπαράγω τις χυδαιότητες. Ούτε θα τις διηγηθώ περιληπτικά και με υπονοούμενα. Οι χυδαιότητες έχουν ταξιδέψει σε κάθε καφενέ. Και παρελαύνουν μπροστά απ' τα καθιστικά κάθε σπιτιού.

Έχει κάποια ερμηνεία. Οι κυβερνητικοί Βουλευτές βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και ακόμα σε πιο δύσκολη ορισμένα κυβερνητικά στελέχη. Είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν μια διαδικασία που την είχαν καταγγείλει ως προδοτική και αντιδημοκρατική τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν το περιεχόμενο μιας πράξης, που τα προηγούμενα χρόνια τους είχε βγάλει έξω από τα ρούχα τους.

Επιθετικοί! Έτσι συμβαίνει πάντοτε! Ειδικά, όταν καλείσαι να υιοθετείς και να υπερασπίζεσαι πράγματα που δεν πιστεύεις.

Σχόλια