Απόψεις

"Ραντεβού στα Γουναράδικα"

Χθες υποστήριξα μη δημοφιλή θέση. Ότι, όταν η πατρίδα και η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, δε χωράνε δικαιολογίες για να μένεις μακριά. Δεν υπάρχουν αφορμές και καμώματα για να μείνεις αστράτευτος. Δεν επιτρέπονται αναλύσεις που σε κρατούν ξέχωρα από τους πολλούς.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Να γίνω πιο καθαρός. Το πρόβλημα της ρευστότητας είναι από τα οξύτερα. Η μη ικανοποίηση υποχρεώσεών μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα οδηγήσει τη χώρα σε απόλυτη καταστροφή. Δεν έχει νόημα να αναλύεις τα λάθη των κυβερνώντων. Δεν έχει καμιά ηθική για να δείχνεις μονίμως τη λάθος στρατηγική. Η χώρα χρειάζεται να γίνει μια ενιαία γροθιά. Η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση έχει την ιστορική ευθύνη.

Ναι! Υποστηρίζω την ουσία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Δε με ενδιαφέρουν οι απόψεις των διαφόρων τοπικών αρχόντων. Χωρίς να δίνω συγχωροχάρτι στα τραγικά λάθη της κυβέρνησης. Αν πτωχεύσει η χώρα και το κράτος, πέφτουμε όλοι στον γκρεμό. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι τοπικοί άρχοντες.

Η θέση που υποστήριξα και χθες και σήμερα δεν είναι δημοφιλής. Και θα στεναχωρήσω πολλούς φίλους μου. Και γνωρίζοντας τις συνέπειες αυτές της στάσης, επιμένω σε αυτή τη θέση.

Από την άλλη θυμώνω και αγανακτώ με τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Και φυσικά με ενοχλεί το ότι επέλεξε ως υπερασπιστή της στο Κοινοβούλιο εκείνον το γνωστό για τις ακραίες θέσεις του βουλευτή της Καστοριάς. Αυτόν που υποσχόταν κρεμάλες στους αντιπάλους του.

Ναι! Θυμώνω γιατί χθες ζήσαμε άλλη μια κοινοβουλευτική τερατογένεση. Με πρωταγωνιστή αυτόν το βουλευτή. Ραντεβού στα Γουναράδικα; Τέτοιες ώρες;

Σχόλια